USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генсек ОБСЄ закликав Москву і Київ припинити політику «око за око»

25 Грудня 2018 09:57
Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер вважає, що в даний час політичної волі для врегулювання конфлікту на Україні немає і що існує небезпека загострення відносин між Москвою і Києвом.

Про це швейцарський дипломат заявив в опублікованому в понеділок інтерв’ю німецькій газеті Neue Zürcher Zeitung, передає «Страна».

«Зараз просто немає політичної волі для встановлення миру», – зазначив Гремінгер. На його думку, «нормандська четвірка» (Росія, Німеччина, Франція і Україна) також поки не може надати необхідних політичних імпульсів зусиллям по врегулюванню конфлікту.

«Росія і Україна повинні нарешті відмовитися від логіки» Око за око, зуб за зуб «, – констатував генсек ОБСЄ. Він закликав Москву звільнити затриманих українських моряків і передати Києву кораблі, конфісковані під час інциденту в Керченській протоці.

Гремінгер висловив занепокоєння з приводу ситуації з безпекою у Європі в цілому. Він вказав на дефіцит довіри у відносинах між Росією, з одного боку, і США і іншими країнами Заходу, з іншого.

«Ми повинні будь-що-будь знову взяти під контроль військові ризики і скоротити їх», – вважає генсек ОБСЄ.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
??? Показати IP 25 Грудня 2018 10:44
ОБСЄ ? Це от ті сліпі і глухі ?! Раша напала на Україну, захватила частину території, веде гібридну війну ... яке "око за око" ? що в цього в голові ? Ми вже дуже давно підставили під удар і праву і ліву щоку, ТАК що пора вже й око за око, пора !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus