USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Географія поїздки волинських волонтерів на східні рубежі. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Березня 2016 09:29
Горохівські волонтери нещодавно повернулися зі сходу України. Про те, куди вдалося доїхати і з ким зустрітися, волонтерів попросив розповісти сайт "Горохів - моє місто" . Як дізналися від інформаційного партнера "Горохівський вісник", у дорогу цього разу з подвір'я Свято-Вознесенського храму та з благословення його настоятеля Андрія Сидора, клірика Валерія Братуня вирушили Віталій Гладун, Петро Бабій, Олег Хвищун і Святослав Гніровський.



Географія їхньої поїздки розпочалася з Кримського перешийку (Урзуф, Маріуполь, Курахове, Дніпропетровський полігон).

Одним бусом волонтери поїхали до бійців ПС 8 батальйону "Арарат", до бійців другої роти першого батальйону 36-ої бригади, 80-ої бригади. У 56-ій бригаді приємно здивував порядок, чистота, комфорт, який бійці із хорошим командиром створили в польових умовах. Встигли провідати ПС п'ятого батальйону 14-ої бригади.

Військовослужбовці берегової охорони Донецького прикордонного загону показали горохівчанам техніку на воді і почастували смаженою рибою.



У цей час Петро Бабій другим бусом разом із волонтерами з Бродів вирушив на Авдіївку, по цьому курсу зустрівся з ПС ДУК, бійцями 42-ої і 58-ої бригад.

Скрізь, де побували, воїнам залишали продукти, речі, які для них передали жителі Горохівщини.

Цього разу чимало продуктів везли від Мар'янівської селищної ради, збір яких ініціював селищний голова Микола Климчук. Учні ЗОШ І-ІІІ ст №1 імені Івана Франка і НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія" м. Горохова провели благодійну акцію і зібрали 8 сіток цибулі, 2 сіткт часнику, 2 ящики яблук. Діти намалювали десятки малюнків, сплели фенічки, разом із батьками напекли пирогів.



Два ящики яблук у зону АТО передали підприємці Кондратюки, підприємці Протальчук і Головко - каву, власники і працівники бару "Елізіум" знову наварили бійцям вареників.



До цієї поїздки долучилися Тетяна Должко з благодійної організації "Волинь SOS", активісти Самооборони Майдану Волині, Оксана Демчинська - від Жіночої Сотні Волині.



Волонтери дякують всім, хто вніс свій вклад у цю поїздку, а отже у довгоочікуваний всіма нами мир у державі.

Додому повернулися не самі, забрали з полігону бійців-волинян 93-ої бригади. Цього разу всього проїхали 3000 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кейт Показати IP 23 Березня 2016 11:09
А где, где чиновники? Гособеспечение где? Нифига не понимаю стратегию АТО. А! Большая прачечная.
А Показати IP 23 Березня 2016 12:03
А війну(АТО) закінчувати не пробували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus