USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Герої нашого часу: хто є хто у волинській «Свободі»

22 Січня 2014 20:44
Останні події в нашій державі, мені здається, нікого не залишили байдужими, адже ситуація по-справжньому стала набирати загрозливих обертів. Хоча певною мірою лише зараз вона почала виправдовувати надії і сподівання пересічних громадян, які втомилися від очікування і бездіяльності опозиції. Остання де-факто розпочала передвиборчу кампанію і загальмувала процес народного невдоволення.

Мене, як представника ВО «Свобода», щоправда, дуже розчарувала позиція шанованого усіма нами – нашого лідера – Олега Тягнибока. У той час, коли всі ми так втомились від терору влади проти мирних демонстрантів, лише Кличко був поряд із звичайними мітингарями на вістрі боротьби, двоє інших лідерів чомусь вкотре обмежилися ефемерними заявами та закликами до розробки нових планів та стратегій. Тому закономірністю вважаю, що саме Кличка народ і Автомайдан проголосили лідером Майдану.

ГІРКИЙ ДОСВІД «ВОЛИНСЬКОЇ ПОЛІТИЧНОЇ КУХНІ»

Силове протистояння змусило знову заговорити про всенародну мобілізацію населення, матеріальну підтримку, збір коштів у всіх регіонах на підтримку активістів у Києві. Я, як активний учасник подій Помаранчевої революції, сам чудово знаю, як це все там необхідно, але хочу поділитися гірким досвідом «волинської політичної кухні». Пригадується, як нам, сотням простих волинських студентів, було прикро, що наші місцеві очільники поїхали додому ще до її завершення, залишили нас там самих, щоб дерибанити посади у новій владі, приписати собі усі заслуги звичайного народу, а ми, як гарматне м'ясо, після закінчення революції знову стали нікому непотрібною сірою масою. Та правду говорять, що історія носить циклічний характер. Пройшло декілька років і за вікном нова революція, нова хвиля протестів, нові молоді і довірливі обличчя, котрі ще не знають, що таке дешевий піар і розчарування. Незмінними залишаються лише обличчя політиків і їх гасла. Та байдуже до тих гасел, прикро, що народ вкотре наступає на ті ж самі граблі довіри.

ДЕВ'ЯТЬ «ЧОМУ» ДО ВОЛИНСЬКОЇ ОПОЗИЦІЇ

Для мене і багатьох наших партійців останні місцеві вибори стали тим лакмусовим папірцем, який показав, хто є хто у нашій партії. Знаю, що не можна виносити сміття із власної хати на осуд та терпіти насмішки знайомих і просто слухати плітки, тих же активістів на Театральному майдані, у «Просвіті», побратимів при зустрічі більше немає сили. Усі говорять це поза очі, хоча добре знають у чому справа, але чомусь ніхто не наважується озвучити це усе вголос. Можливо, моя думка і позиція буде осуджена згодом «вищим волинським партійним керівництвом» чи навіть не дійде до них взагалі або пак і надалі все буде як зараз, але усі протиріччя, що руйнують волинську гілку ВО «Свобода» зсередини я для себе називаю дилемами партійного будівництва, питаннями без відповідей. Посудіть самі:

«Чому нами усіма, партійцями, котрі мають виші за плечима, керує людина без вищої освіти з якої, за любов до солоненького і культуру поведінки, глузує увесь інтернет-простір України?

Чому на більшість питань ми ніколи від нього не отримуємо відповіді, а після будь-яких заперечень нашому босу – автор завжди опиняється за дверима партії?

Чому про Боруцького між лучанами вже ходять анекдоти і легенди, здогадки, скільки саме Святослав Юрійович може випити оковитої?

Чому «невтомний борець із зеленим змієм» постійно в запоях, а Вітів вдає, що нічого про це не знає?

Чому очолює і як суміщає дві найвищі партійні посади в області людина, яка не може дати раду навіть собі? Чимвикликана така особиста довіра до цього невігласа і нероби у Анатолія Миколайовича?

Чому через Боруцького з партії пішла ціла плеяда справжніх патріотів, націоналістів (Руслан Тимощук, Ігор Алексєєв, Віктор Грисюк, Павло Заєць та інші), котрі по-справжньому люблять свою країну і так багато зробили для нашої партії?

Чому Боруцький ніде й ніколи не працював, а постійно проживав у комфортній квартирі, оренда якої коштує 17000 гривень у рік? Де цей «змієборець» заробив на автомобіль і звідки беруться масивні золоті аксесуари, котрі красуються у нього на пальці і чи правда, що більше половини коштів, котрі були здані для потреб революції вони з Вітівом та так званими «активістами ВО «Майдан», розтринькали на власні потреби?

Чому після кожних виборів наші місцеві боси міняють автомобілі і чи це не дивіденди за лояльність до місцевих олігархів, котрі виплачуються за торгівлю виборчими округами і здачу національних і партійних інтересів?

Чому в усіх нас, партійних гвинтиків, складається враження, що приймальня народного депутата знаходиться не на Театральному майдані, а він з Святославом Юрійовичом веде особистий прийом у «Кава клубі», «Rose café» чи «Карамель кафе»?

І тепер, коли хоч якась частина того, що хвилювало душу, нарешті вихлюпнулась на папір, знову задумаєшся про власне майбутнє, майбутнє наших дітей і людей, які творять історію. Дійсно, кожен час вимагає своїх героїв – людей з прогресивними думками і поглядами, нестандартним мисленням. Але чи недаремні наші усі старання і потуги, якщо нами керують люди, котрі борються не за незалежність, проти бандитської диктатури і щастя для свого народу й нації, а за шурхіт у власних кишенях? Висловлені вище питання більше апелюють не до партійних владців, а до нас - простих громадян, яким небайдужа своя доля і гідність, заради якої усі й піднялися з колін. Може, поряд з опором режиму варто й опиратися невігластву і блюзнірству на місцях.

Не знаю, чи мій голос буде кимось почутий із керівництва партії взагалі (мова іде не про Тягнибока, а того самого Вітіва, бо він вперто і тупо не чув нікого стільки років і навряд чи зараз захоче почути), але так хотілося б, щоб пересічні громадяни усе таки могли висловити власну думку, поки ця влада остаточно цього права нас не позбавила.

Свідомо не вказую власного імені і прізвища – не тому що когось боюсь, бо своє бачення проблеми висловлював неодноразово, але моя позиція може призвести до гонінь і переслідувань рядових членів, моїх побратимів, котрі за стільки років стали мені, як рідні брати і сестри, котрі весь цей час не сиділи по барах і кафе, не пили каву за 30 гривень, а стояли у дощ і сніг у наметах, розклеювали листівки, спілкувалися з лучанами, доносили і примножували віру людей у «Свободу» і наші ідеали та цінності. І коли вони виходять на сцену і скандують гасла про боротьбу з владою згадую Станіславського і його славнозвісне: «Не вірю!» Надто вже погані актори при такій хорошій грі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Юрко Залупельний Показати IP 22 Січня 2014 21:05
Статья хорошая, вопросы тоже, но не для сегодняшнего дня...
Толян до Юрко Залупельний Показати IP 23 Січня 2014 08:16
А потім пізно буде!!! Зараз вони горлянку рвуть, щоб потім крісло отримати! Чи думаєте то так в них все "патріотично"?:)
Спостережна комісія Показати IP 22 Січня 2014 21:15
http://www.youtube.com/watch?v=6lAHvrYO0pQ
мирек Показати IP 22 Січня 2014 21:41
++++++
Патрiот Показати IP 22 Січня 2014 22:15
Большинство из партийцев любой партии вступили в неё,как известно,чтобы набить карманы и защитить свой бизнес!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 22 Січня 2014 22:20
гроші в ціх козлів з американських грантів і ваших недолугіх зборів,також від олігархів за лояльність і проштовхування потрібних рішень в міськраді,корупція проїла вашу "свободу"наскрізь,шелест баксів наймиліший звук для їх вух,аТягнибакс подає приклад,подивітьмя на якій машині він їздить,не маєток в якому живе,ресторани в якіх обідає,ваша партія вже прогнила наскрізь і зараз ви гоните молодих задурманених на "беркут"щоб якось себе виправдати,чого ще ждати від націоналістичної партії,на чолі якої стоїть єврей-це ж анекдот якійсь був-би якби-ви на гнали молодь на кийкі міліції,а так це викликає жах,які ці люди необізнані,що вас слухають і вірять,вони прозріють,тількі-ж ви пад**** ще вспієте до того багато лиха наробити,я не націоналіст,але так і хочеться закричати"бий жидів яйценюхів,тягнибаксів,жюльок,боксер також по бабусі жид,україньці йдуть в бій під керуванням євреїв,було-б смішно якби не так гірко.
націоналіст до Анонім Показати IP 23 Січня 2014 07:06
Більшість лікарів УПА були жидами. Нашим дідам що, краще було вмерти, ніж отримати медичну допомогу. Якщо ти януковіц, то голубий прапор у руки і в Маріїнський парк.
Александр до Анонім Показати IP 23 Січня 2014 07:45
"В Великобритании нет антисемемитизма, потому что англичане не считают себя хуже евреев". М. Тэтчер
Александр до Александр Показати IP 23 Січня 2014 07:46
"...антисемитизма..."
НОНА Показати IP 22 Січня 2014 22:41
Не є прихильником "Свободи" але підтримую позицію людини. Не залежно від того чи ти націоналіст, чи комуніст, регіонал чи БЮТівець, як що ти порядна людин, як що ти патріот української держави, то принесеш своєю роботою користь людям і додасиш авторитету тій партійній структурі яку підтримуєш. Як що ти ледацюга то до якої партії тебе не притули ти ледацюгою і залишишся. Кожна людина повинна мати вибір яку партію підтримувати. І підтримувати її заради переконань, а не особистого зиску. Ми українці повинні навчитися з повагою ставитися один до одного і до особистих переконань. Тоді напевно легше буде розуміти один одного і разом розбудовувати нашу державу. А то знову повертаємося до комуністичних шаблонів. Ця партія правельна - ідіть всі туди, а ця не правильна - її заборонити.
Штефан, Луцьк Показати IP 22 Січня 2014 22:58
А тому, що ВО "Свобода" - гниле партійне причандалля від самих початків його створення. А тому, що А.Вітів - Віцин, комедійний актор і нероба. І ніякий він не націрналіст, а пристосуванець пригрітий О.Тягнибоком.
знайка Показати IP 22 Січня 2014 23:32
Автор- молодець, такі речі треба говорити. Таке враження складається і простих людей про "лідерів" Свободи
хм Показати IP 23 Січня 2014 00:13
пирожик не кращий-намутив бабла на хабарях з вікторовим,квартиру 3 кімнатну нову купив
Бодя Показати IP 23 Січня 2014 00:27
Та Вітів і Боруцький одного поля ягоди. Дерибанять бабки простих дурачків, які вірять в Тягнибока і його гасла, а на самих глянь - внатурі два лигарі. Морди якісь скривлені, синька під очима. Вони по кабаках сидітимуть, а ви дебіли ідіть газетки розносьте! Женіть їх в шию нафіг, щоб чоботи брязчали! Автору респект, що не прогинається під ніяких уродів, а рубає правду. Уважуха.
патріоти бабла Показати IP 23 Січня 2014 06:15
у Львові вжепогнали сволоту. черга за Луцьком.
якщо так Показати IP 23 Січня 2014 07:01
Чому я не можу дізнатися, хто автор статті? А раптом це тітушка.
так до якщо так Показати IP 23 Січня 2014 11:00
саме так, якщо такий правдивий, чесний і правильний, то говори відкрито, а то сидячи в кущах і "шопотом" всі боротися з кривдою вміють.
патріот Показати IP 23 Січня 2014 07:56
Цілком підтримую автора. Гляну на цих хлопчаків, на Вітіва з Боруцьким, і соромно стає за Волинь, за Луцьк. Поморщений від спиртного петеушник вилазить на трибуну і несе ахінею, яка купи не тримається, Не виступ, а гортанний крик, А суть його виступів? А Боруцького навіть не хочеться коментувати. Це, справді, дно суспільства. Вітів і Боруцький - це два друга - х***й і попруга. Горілчані брати. А Сашуньо Пирожик, від якого круглодобово пахне кінським потом і перегаром? Вони повторяють те, що було у 33-му в Німеччині, тільки ще багать з книг не влаштовують. Я категорично проти цих "українолюбів"! Ми такий "національно-визвольний" рух вже проходили. Коли вже Луцьк відпочине від їхньої пропаганди?!
лучанин Показати IP 23 Січня 2014 09:18
Революції роблять і незалежність здобувають герої, а плодами їх користуються негідники типу алкашів Вітіва І Боруцького. Такий закон історії.
Ігор Показати IP 23 Січня 2014 09:46
Свобода дискредитувала себе повністю. Як у Луцьку, так і вцілому по Україні - це збіговисько неврівноважених, опущених на дно низькоморальних і неосвітчених людей, які зазомбовані ідеологією УПА і інших сект. І цим всім вони прикриваються аби дорватися до коритця з грошима. Я переконаний, що якби Сволота була б при владі - було б ще гірше, ніж зараз при Регіоналах.
Чеширский Кот Показати IP 23 Січня 2014 18:21
Статья насквозь провокативная, направлена на раскол. Это не первый материал такого наполнения. Коллектив ВН, ведь среди вас есть нормальные парни и девчонки, редактор, Вам не стыдно?
колишній свободівець до Чеширский Кот Показати IP 23 Січня 2014 18:33
лице місцевої "свободи" - це ганьба. тут не до провокацій
Луцьк до Чеширский Кот Показати IP 23 Січня 2014 18:34
Не подобається, то читай продажних журналюг на ВП! Там всі "нормальні"! В коментах одні прокльони, хамство і матюки!
БОГДАН Показати IP 23 Січня 2014 20:54
Ви не задумувались,хто фінансував минулу президентську кампанію Тягнибока,хто проплатив його рекламу на сотнях бігбордів по Україні,хто продовжує йому давати гроші на даний час?Це-олігарх-мільярдер неукраїнського походження Коломойський.Не слід забувати,що саме олігархи привели до влади Януковича і фактично продовжують грабувати та визискувати український народ . Грабують Україну не Путін,а власні олігархи-Коломойський,Пінчук,Ахметов,Порошенко,Тігіпко,Фірташ!
вошивому коту Показати IP 23 Січня 2014 22:40
лижи не лижи Вітіву нижче спини,вже нічого не допоможе Вітіву разом з залишками "прєданих"опускатись все нижче і нижче.Вітів із Боруцьким добрехались до ручки,їм з членів партії вірить хіба Пирожик,Собуцький,Федік і Щур.Оце вся "опора" Вітіва.Не за горами той час,що із Свободою буде те що стало з Нашою Україною.
Читач Показати IP 24 Січня 2014 09:44
Стаття дійсно хороша. Шкода лише, що автору нема до кого апелювати. Сіра маса не здатна до сприймання серйозних речей.
Волинянин Показати IP 24 Січня 2014 10:19
Стаття дійсно хороша.Навіть не засуджую те що автор не підписався.Виклав все те, що має місце,Підтримую-таким не місце у Свободі!Була б у них честь і гідність,добровільно б залишили свої пости і лави партії. А так і надалі будуть вишивати у своїх кабаках-приймальних.В шию їх гнати.!!!Свободівці,коли ви хочете нести свободу людям,самі звільніться від рабства грошей.
Волинянин Показати IP 24 Січня 2014 12:53
Підтримую автора. Волинь бідова на лідерів від Г удими, Є ремеєва, Б оруцького, Г удзь, К лімчука, Г рицюк, Р оманюка і тд одним словом провінційні ПОЛІШУКИ!!! Усі типові "Люди року"
Міська рада Показати IP 24 Січня 2014 13:32
Чому видалили наш комент як борудському в додаткових просовують земельну ділянку на підставне прізвище це наша не заплямована свобода
Н. Показати IP 25 Січня 2014 21:57
Святославу Боруцькому не місце у партії ВО "Свободі". Гнати його треба давно!!! Пан ВІтів - слабка людина і як лідер.
Н. Показати IP 25 Січня 2014 22:02
Щодо відставки Бориса Клімчука: Шановні волиняни, лучани, треба добре подумати, він патріот-волинянин, все ж вболіває за Волинь, а тому мусить мати співпрацю з правлячою партією. Хочете сюди Калісніченка? Чи Олійника? Чи Олену бондаренко? То наш ґарант не забариться! Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus