USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Герої серед нас: в Україні відзначають День добровольця

14 Березня 2022 13:14
14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом серця, стали на захист Батьківщини, її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності.

Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму, адже українські добровольці – це вже світова легенда, це десятки тисяч чоловіків і жінок, які пішли захищати Україну від ворогів.

Саме вісім років тому, 14 березня 2014 року, перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом було сформовано 1-й батальйон оперативного призначення Національної гвардії України імені генерал-майора Сергія Кульчицького.

Цього дня Інформаційне агентство Волинські Новини приєднується до численних привітань кожного і кожної, хто сьогодні боронить Україну і наше право на свободу. Бажаємо усім нам мирного неба і знищеного ворога!

Із одним з добровольців-українців познайомив Генштаб ЗСУ.

«Олег – одесит в четвертому поколінні. Він вам без жодної мапи та історичної довідки розкаже, де яка пам'ятка стоїть, де смажать найсмачніші бички та як найкоротшим шляхом дійти до моря. Справою свого життя називає іпотерапію, реабілітацію дітей. Він годинами може розповідати, як дітки займаються із конячками, роблять вправи, спілкуються й покращують свій стан.

Із першими залпами, які пролунали 24 лютого, Олег став до лав 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу.

Одеса – його дім, дім його пращурів чотирьох поколінь та його нащадків. І він зі зброєю в руках буде вбивати та нищити ворога, який на це зазіхнув», – вказано в дописі Генерального штабу.
Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний також приєднався до привітань.

«Із Днем українського добровольця! Разом ми – нездоланна сила», – написав він та опублікував патріотичне відео.
Як ідеться на сторінці Служби безпеки України, 14 березня – особлива дата для всіх нас.

Кожен – доброволець по-своєму: хтось взяв до рук зброю і захищає Батьківщину, хтось надсилає тепловізори, шоломи, бронежилети чи оптику для армії, хтось рятує людей з-під завалів і навіть приймає пологи під обстрілами, хтось виходить на мітинги з українськими прапорами під дулами танків РФ, хтось передає ліки та харчі у заблоковані міста, хтось приймає біженців і переселенців, а хтось пише листи підтримки воїнам і плете маскувальні сітки.
Українці вітають добровольців і на офіційних сторінках, і в новинних телеграм-каналах, і у власних профілях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus