USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Вони врятували Україну»: у Луцьку відзначили День добровольця. Фото

14 Березня 2018 13:03
Молебнем та панахидою у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, а також покладанням квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, 14 березня в Луцьку відзначили День українського добровольця.

Урочистості з нагоди свята розпочалися з молебені, яку відслужило духовенство на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.

«Ми сьогодні відзначаємо не просто подію чи день, а відзначаємо стан душі. Доброволець – це не якийсь соціальний прошарок, а це те, чим наповнена людська душа – любов’ю та ревністю до своєї землі, з готовністю не по заклику держави, а по зову своєї совісті іти та захищати своїх ближніх та Батьківщину.

Коли ми згадуємо 2013-2014 роки, то ми згадуємо рух людей, які не дивилися, хто вони і звідки, а йшли за тим, що їх об’єднувало. Вони єдналися навколо спільних цінностей та інтересів, навколо захисту гідності людини та своєї Батьківщини.

Ми всі вийшли на Майдан заради того, аби бути в християнській європейській спільноті, сказати собі і світу, що ми не "діти Тамерлана", а ми – європейці, ми живемо в своєму домі. Голос народу не був почутий, і тоді ми добровільно вийшли сказати, куди ми хочемо рухатися – на захід чи на схід. Дух добровольця вивів усіх небайдужих на Майдан, а коли небезпека нависла над Україною, то не армія врятувала Україну, а врятували добровольці», - зазначив Михаїл та вручив відзнаки добровольцям, серед яких і військові капелани.
Своєю чергою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт звернув увагу, що сьогодні ми не лише бачимо, як змінюється Україна та український народ, а у нас з’явилася прекрасна традиція відзначати тих, хто є добровольцем, тих, хто поставив долю України понад усе.

«Це прекрасна традиція, оскільки вона показує, що в українського народу є подвижники. Серед українців є ті, хто може бути зразком моральності для сьогоднішнього та наступних поколінь. Ми, як нація, рухаємося вперед. Тому я дякую всім добровольцям за їхню жертовність та героїзм», - підкреслив Григорій Пустовіт.
Далі священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, а опісля вирушили до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України», аби покласти квіти.
Завершилися урочистості виконанням Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 14 Березня 2018 14:03
Голі-босі, без нормальної зброї, забезпечення, на одному патріотизмі і любові до своєї землі-України... Добробати фактично спасли Україну від у?людка пуйла!!!
лучанин Показати IP 14 Березня 2018 14:11
Тут купа фото попів, а де фото загиблих у БОЮ добровольців. Саме - у БОЮ!
Василь Показати IP 14 Березня 2018 15:28
Раз назва статті "Вони врятували Україну", то дійсно треба було розмістити тут фото загиблих добровольців, справжних, ідейних, бо нічого гріха таїти - теж були різні випадки, різні нюанси, тому доброволець доброволцю рознь. Тепер всі вони називають себе добровольцями.
51 омбр Показати IP 14 Березня 2018 19:00
А мобілізован ( 4 батарею судять по сьогоднішній день) ,контрактникі ,кадрові , захищали( спасали) тільки під дулом кулемета як в штрафбаті і в заді стояли загрядтряди. А як тіпа лапін і компанія то вже давно знає вся область.Які можуть бути добровольці коли в армійських частинах окрім першої хвилі великий некомплект.І книга памяті загиблих говорить не на користь добробатів чи доброрів.
4 Показати IP 15 Березня 2018 08:23
Від кого врятували??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus