USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Земля, де українська ніколи не буде Russia»: у Луцьку відзначили День добровольця

13 Березня 2019 16:14
Декілька років тому тисячі українських добровольців стали на захист власної держави. Саме на їхню честь 14 березня відзначається День українського добровольця. Віддали шану героям і лучани, які помолилися на меморіальному комплексі «Вічна слава» та взяли участь у ході вулицями міста. Потому відбулася патріотично-мистецька композиція «Вони для нас виборюють життя…».

Захід відбувся 13 березня у Палаці культури.

Саме в цей день п’ять років тому перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Батальйон на початку квітня 2014 року передислокувався на Дніпропетровщину і отримав назву «Дніпро-2».

Так, захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими бійцями-добровольцями. Потому відбулося вручення ордену «Лицарський Хрест Добровольця», який отримували родичі загиблих добровольців, а також добровольці, які, на щастя, повернулися живими. Окрім того, волинським бійцям-добровольцям вручили відзнаки Президента України.
Як зазначила заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, вона має велику честь сьогодні бути поруч з людьми доброї волі, які пішли захищати нашу державу: «Вклоняюся низько вашим батькам за те, що виховали таких героїв. Вклоняюся низько вашій мудрості, патріотизму та людяності. Нехай Бог повертає вам сили. І склоняю низько голову, стаю на коліна перед загиблими».
Захід продовжився концертом, під час якого виконували патріотичні композиції, зокрема один із добровольців Микола Габдулхаков навіть зачитав патріотичний реп, у якому є слова: «Земля, де українська ніколи не буде Russia».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ГК Показати IP 13 Березня 2019 16:36
Суть повідомлення зрозуміла, назва - ні. "Земля, де українська" ЩО ніколи не буде RUSSIA? Можете пояснити якось сенс назви заміточки? Ніяк не доберу, де підмет у підрядному реченні, і чому треба було писати назву країни-агресора латиницею?
Всезнайко до ГК Показати IP 13 Березня 2019 18:43
Буде Polska...
666999 Показати IP 13 Березня 2019 17:05
Це випадково відзнаки не від того презика що державу розкрадає в тому числі і армію вже 5 рік??? Тоді не дивно що там в залі -ПУСТО!!!!!!!!!! А скажіть будьласка коли день учасника бойових дій якого для виконнання обовязку викрали працівники військомату чи СБУ з дому чи з вулиц бо таких теж немало а можливо ще і більшеі?????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus