USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Героїв Крут у Луцьку вшанували на однойменній вулиці. ФОТО

30 Січня 2009 09:51

У Луцьку 29 січня відбулося вшанування пам’яті юнаків, загиблих під станцією Крути, на вулиці Героїв Крут, – інформує репортер «Волинських Новин».

 
Біля символічної могили і пам’ятного хреста Героям Крут на однойменній вулиці зібралося кількадесят волинян. Серед них – представники влади, церков, політичних партій, громадських організацій, учнівська молодь.
Слід зазначити, що учасників вшанування цього разу було набагато менше, ніж на Віче пам\'яті Героїв Крут, яке відбулося кілька годин перед цим. Вів захід зі вшанування пам’яті Героїв Крут Луцький міський голова Богдан Шиба.
 
Православні священики відслужили панахиду за українськими студентами, гімназистами, які у 1918 році загинули під залізничною станцією Крути. Після цього представники міської та обласної влади поклали вінки до пам’ятного хреста Героям Крут.
 
Згодом відбувся невеличкий мітинг. Серед промовців – радник голови Волинської облради Володимир Банада, очільниця Волинського обласного відділення Союзу українок Любов Ганейчук, керівник Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, голова Луцької міської організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт.
Виступаючі дякували керівнику малого підприємства «Шлях» Івану Мирці. Адже він із власної ініціативи на території свого підприємства спорудив пам’ятний знак Героям Крут. Пан Мирка зазначив, що серед української владної верхівки немає злагоди і це, на його думку не є добре. Іван Мирка зачитав вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», присвячений подіям у Крутах.
 
Закінчився мітинг виконанням Державного гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus