USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Герус розповів, на що поміняють «Роттердам+»

23 Травня 2019 17:18
Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що команда Зеленського спробує звернутися до уряду та парламенту з пропозицією перенести введення нового ринку електроенергетики ще на один рік, для того щоб ретельно підготуватися і запускатися, коли все буде остаточно готово.

Про це він розповів в інтервʼю кореспонденту theБабеля.

«Із запуском «нового ринку» може відбутися певний колапс ціноутворення. Коли дві компанії контролюють 90% ринку, вони можуть домовитися чи просто підняти ціни. Перш за все, це цінові ризики. По-друге, є проблеми з нормативно-правовою базою — не всі підзаконні акти ухвалені. І, по-третє, — технічні проблеми», — зазначив Герус.

Представник президента в Кабміні наголосив, що ціна на електроенергію на ринку змінюється щогодини, а в Україні немає системи погодинного обліку, системи передачі даних, немає таких біржових механізмів і протестованих ІТ-продуктів.

«Якщо все запуститься зараз, ми не знаємо, які технічні та фінансові проблеми можуть бути. Не можна таку складну реформу проводити настільки непідготовлено», — зауважив Андрій Герус.

За його словами, саме «новий ринок» має замінити «Роттердам +», але в такому разі можна отримати ціну «Роттердам ++». На запитання theБабеля, чи пропонує команда президента Зеленського якісь альтернативи, Герус відповів ствердно.

«Звичайно. «Роттердам» без плюса і з певним дисконтом на вміст сірки», — сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Навуходоносор Показати IP 23 Травня 2019 18:15
Все, треба готовитись до "герусизації" комунальних підприємств, які дають тепло, до чергового зростання цін. Знову полізуть до кишень людей...Ніяк не второпають, що треба для початку націоналізувати все, що забрали олігархи в людей за безцінь! Хоча, все це вписується в ідеологію партії "Слуга народу", яку сьогодні оголосили накінець. Там чорним по білому написано, що головна ідеологія "слуг" - лібертаріанство, простіше - повна свобода без всяких кордонів для стихії ринку. Якби, наприклад, процвітаюча тепер Швеція пішла по такому шляху, вона давно зникла б з мапи світу! Там капіталізм, в якому регулюється все! Через те його інколи називають "шведським соціалізмом"! Хто в голови цим хлопчакам вмонтовує те, що може призвести до повного краху, не зрозуміло.
Та ні до Навуходоносор Показати IP 23 Травня 2019 18:42
Ні!!! Президент обіцяв зниження тарифів, так що чекаємо !
Навуходоносор до Та ні Показати IP 23 Травня 2019 19:23
"Надежды юношей питают..." Дав би бог, щоби він таки став слугою народу...
Лайк Показати IP 23 Травня 2019 22:32
Ваш Герус....ще той ...знали Ви б його краще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus