USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціна на електроенергію має бути нижчою на 10-15%, – Андрій Герус

19 Серпня 2019 09:28
Тарифи на електроенергію мають бути знижені на 10-15%.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів «головний енергетик» – народний депутат Андрій Герус.

Зі слів Андрія Геруса, «треба системно – один раз – вирішити цінову проблему для всіх».

«Від сьогоднішнього рівня ціна на електроенергію має бути знижена на 10-15% методом певних нормативно-правових актів Кабміну та НКРЕКП», – зазначив він.

Герус обіцяє, що на «Енергоатом» не будуть покладати ще й всі комунальні підприємства, адже «у «Енергоатома» є лише 10% електроенергії для реалізації на ринку прямих контрактів».

«Потрібно зробити таким чином, щоб «Енергоатому» залишити не 10%, а більше – для ринку прямих контрактів – 20-25%. Тоді компанія зможе виставляти більші обсяги на ринок прямих договорів, і тоді на цей ринок можуть прийти споживачі і купувати електроенергію за нижчою ціною», – пояснив нардеп.

Герус вважає, що ще «треба понизити діючі обмеження цін, встановлені регулятором на ринку на добу наперед і на внутрішньодобовому ринку, а також понизити тариф «Укренерго».

«Можливо, це потребуватиме певних змін до закону. Крім того, є можливість більш точно розрахувати деякі параметри тарифу для «Укренерго», зокрема стосовно «зеленої» енергетики, хоча компанія, зрештою, повинна мати тариф, який покриває всю їхню господарську і операційну діяльність», – зазначив Герус.

З 1 липня в Україні стартував другий етап енергореформи, що передбачає запуск нового оптового ринку електроенергії. Реформа ринку електроенергії передбачає впровадження європейської моделі, яка буде стимулювати в Україні конкуренцію і появу нових учасників ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 19 Серпня 2019 12:59
Мають бути підвищені пенсіі та зарплатня для простих людей в першу чергу ,а тоді можна уже знизити тариф аж на ! 10%!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus