USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гірше, ніж у курця: показали вплив коронавірусу на легені людини. Фото

18 Січня 2021 07:40
Легені людини після COVID-19 виглядають набагато гірше, ніж органи завзятого курця з серйозними рубцями і ушкодженнями.

Про це розповіла хірург-травматолог з Техасу (США) Бріттані Бенкхед-Кендалл, яка показала три рентгенівські знімки легень: здорову людину, курця і пацієнта з коронавірусом, пише Обозреватель.

Медик зазначила, що легені пацієнтів після COVID-19, виглядають набагато гірше, ніж навіть у курців. На рентгенівському знімку здорового пацієнта було багато чорного простору, яке демонструвало, що людина могла вдихати нормальну кількість кисню.
Легені здорової людини

Рентгенівський знімок курця був нечітким, в той час, як рентгенівський знімок пацієнта з COVID виглядав майже повністю білим. Помутніння легенів зазвичай вказує на те, що вони наповнені такими речовинами, як рідина або бактерії, а також щільними рубцями і ушкодженнями, пояснила лікар.

«Легені після коронавірусу виглядають гірше, ніж легені найжахливішого курця, які ми коли-небудь бачили», – підкреслила вона.
Легені курця

Лікар додала, що коронавірус часто призводить до таких ускладнень, як пневмонія, яка виникає, коли в легені надходить рідина і вони запалюються. Оскільки повітряні мішечки наповнюються речовиною, вони не можуть приймати достатньо кисню, що призводить до таких симптомів, як кашель і задишка.

«Все ще є люди, які кажуть: «Я в порядку, у мене немає проблем», але коли вони роблять рентген грудної клітини, видно, що він абсолютно поганий», – підсумувала вона.
Легені пацієнта після COVID-19
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus