USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загострення ситуації на Волині: коронавірус виявляють у закладах і на ринках

12 Червня 2020 14:08
Поодинокі випадки коронавірусної інфекції реєструють у закладах торгівлі та на ринках області. Загострюється ситуація, зокрема, в Камінь-Каширському та Ратнівському районах.

Про це йшлося 12 червня в облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зареєстровано 47 нових випадків COVID-19. Найбільше – у Володимир-Волинському районі (23). Два випадки хвороби завершилися летально.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що показник охоплення тестуванням методом ПЛР на Волині становить 58,3 на 100 тисяч.

За останню добу було проведено 329 аналізів методом ПЛР.

ІФА-тести зараз в області проводять понад 10 лікувальних закладів, розміщених у більшості районах.

За останню добу такі тести було проведено 379 волинянам, позитивний результат отримала 21 особа.

Наталія Янко повідомила, що за попередню добу до лабораторного центру надійшло 49 підозр на коронавірус, найбільше – з Володимир-Волинського району (20 підозр).

Як наголосила головний санітарний лікар, загострення ситуації з поширення коронавірусу спостерігається, зокрема, в Камінь-Каширському та Ратнівському районах, у тому числі в селах Черченської сільради та селі Річиця, де встановлено карантинний пост.

Так, у селах Черченської сільради захворювання реєструють серед прихожан однієї із релігійних громад, а в Річицях захворіли, до прикладу, одна вагітна жінка і двоє дітей.

Читайте також: Очікуємо зростання захворюваності на COVID-19, – головний санітарний лікар Волині

«По окремих закладах торгівлі на Волині, зокрема на ринках, реєструються поодинокі випадки. Більш розгорнуту інформацію можна буде надати потім, адже ситуація зараз аналізується», – додала Наталія Янко.

Вона відзначила, що проводяться всі необхідні заходи, аби не допустити поширення хвороби в торгових закладах, закладах громадського харчування тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 12 Червня 2020 14:34
Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, ви вибірково перевірте тих продавців ринків в Луцьку, які більше за всіх кричать, що коронавірусу немає, все це брехня. Впевнений на 150%, що виявите не поодинокі випадки інфекційних захворювань, грибкових захворювань та коронавірусу серед продавців-базарників продуктових лотків. Хоча негласно перевірте або запитайте їх, коли останній раз продавці-базарники проходили медичне обстеження на право мати справу з продуктами харчування та займатись продажем продуктів харчування населенню. Ви погляньте, ніхто з продавців тільки но сипучих продуктів немає на руках гумових рукавичок поки не зробиш зауваження, я вже не кажу щодо масок на обличчі.
Анонім Показати IP 12 Червня 2020 14:43
З понеділка транспорт зупинять.Не вірите?
Лучанка Показати IP 12 Червня 2020 16:21
А чому ніхто не перевіряє стихійну торгівлю, базар Лучеськ то жах, біля Експрес Тамтам. А маленькі магазини, у них вже карантин закінчився, зокрема магазин Делікат на вул Декабристів,16, Домашній на Відродження, Ферма на В.Рівненська,107, та багато інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus