USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Глава Держдепу США вказав на різницю між анексією Криму і Голанських висот

10 Квітня 2019 08:29
На слуханнях у Сенаті США держсекретар Майк Помпео висловився про відмінності анексії Ізраїлем Голанських висот і півострова Крим Росією, пише DW.

«Не може бути більш різних ситуацій, ніж ці», – заявив він 9 квітня.

За його словами, Голанські висоти виявилися частиною Ізраїлю після того, як він «зазнав нападу».

«Він оборонявся, його існування було під загрозою», – підкреслив глава Держдепартаменту. На його думку, захоплення Голанських висот було необхідне, щоб «продовжувати захищатися» від сирійського режиму.

«Росія ж не оборонялася. Росія вибрала момент, щоб захопити територію у народу, який не становив для неї ніякої загрози», – пояснив Майк Помпео.

25 березня президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Рішення американського президента засудили Євросоюз, Ліга арабських держав, Туреччина, Сирія, Іран, Росія та інші країни. Дії Вашингтона не знайшли підтримки і на екстреному засіданні Ради безпеки ООН по цій темі.

Україна також не приєдналася до США і визнає Голанські висоти сирійською територією, заявили в МЗС
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 10 Квітня 2019 09:05
А, Держдеп США, що господь щоб про це говорити. Один господь може судити неправильні дії людей на цій землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus