USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Трамп офіційно визнав Голанські висоти територією Ізраїлю

25 Березня 2019 20:05
Президент США Дональд Трамп офіційно визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Під час підписання офіційної прокламації 25 березня в Білому домі Трамп сказав, що США мали визнати суверенітет Ізраїлю над цією територією «десятиліття тому», передає Радіо Свобода.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав документ «відважною прокламацією», а цей день – «історичним». На його думку, ізраїльські військові перемоги на Голанських висотах трансформувалися в дипломатичну перемогу.

22 березня Трамп заявив, що США мають визнати суверенітет Ізраїлю над спірними Голанськими висотами.

Євросоюз, у тому числі Великобританія, як і раніше відмовляється визнавати Голанські висоти частиною Ізраїлю.

Голани належали Сирії з 1944 року і були захоплені Ізраїлем в ході Шестиденної війни 1967 року. У 1981 році Кнесет ухвалив «Закон про Голанські висоти», в якому в односторонньому порядку був проголошений суверенітет Ізраїлю над цією територією. Ця анексія була визнана недійсною Радою Безпеки ООН. Визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами не змінить існуючу де-факто ситуацію, але може підірвати і без того крихку стабільність у регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 25 Березня 2019 20:39
Голанские высоты были аннексированы Израилем полвека назад. Это факт, никогда израильтяне там не жили. Израиль прибрал эту землю к себе по одной-единственной причине - высоты нависают над Израилем, для своей безопасности он и забрал эту безлюдную землю, которая, кстати, многократно превышает территорию самого Израиля. И теперь своим решением США дали полный карт-бланш РФ, которая непременно воспользуется этим по Крыму. РФ заявит, мол, раз Израилю можно, то и нам можно. На словах Америка осуждает аннексию Крыма, на деле сделала все, чтобы подыграть РФ. Украина должна направить ноту США, но не сделает этого по причине полной подчиненности Вашингтонскому "обкому". Такие вот плоды несамостоятельной политики!
Коза Показати IP 26 Березня 2019 14:54
Росія вже потирає руки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus