USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Годуємо Країну»: лучан та гостей міста пригощають пловом за кримськотатарським рецептом

10 Вересня 2023 15:08
Сьогодні на Замковій площі з ініціативи Духовного управління мусульман Криму та Міжнародного Благодійного Фонду «Фонд Національного Добробуту Криму», за підтримки Меджлісу кримськотатарського народу та Луцької міської ради відбувається акція в межах благодійної ініціативи «Годуємо Країну. Смак Українського Криму».

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Перед Луцьким замком у спеціально обладнаній мобільній кухні лучан та гостей міста пригощають смачним пловом, приготованим за кримськотатарським рецептом.

Загалом команда проєкту приготувала 1300 порцій цієї страви східної кухні.
Окрім того, усі присутні мають нагоду ознайомитися з історією та національними традиціями кримських татар.
Завітала на захід і заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона привітала у Луцьку Верховного Муфтія Криму Айдера Рустамова та подякувала йому за таку акцію, яка дає можливість мешканцям громади дізнатися більше про історію та традиції кримськотатарського народу.
За її словами, у місті є громада кримських татар, яка бере активну участь в культурному житті Луцька. Також на згадку про Волинь передала гостю видання «Лісової пісні» Лесі Українки двома мовами – українською і кримськотатарською та прапор Луцька з автографом міського голови Ігоря Поліщука.
Айдер Рустамов подякував за сприяння у проведенні заходу. Він наголосив, що їхня мобільна кухня подорожує Україною і в різних її частинах вони пригощають традиційним кримськотатарським пловом. За його словами, спільними зусиллями ми маємо подолати російського агресора та звільнити Крим.

«У Криму все почалося, у Криму має завершитися», – додав Верховний Муфтій Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Геть! Показати IP 10 Вересня 2023 15:45
Подивіться на Європу, скільки щастя їм приніс іслам. Жодного плюсу.
микола до Геть! Показати IP 11 Вересня 2023 09:12
тобі єдіноверці-москалі щастя несуть?
запитання Показати IP 10 Вересня 2023 16:38
а хто ж ваш Крим буде визволяти, хлопці, поки ви плов варите?
відповідь до запитання Показати IP 11 Вересня 2023 09:08
Чоловіка , що в синій жилетці , знаю особисто , звати Сервер , його син на фронті вже рік точно , може більше , так що пере тим як писати висери , вивчіть матеріальну частину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus