USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голова райради на Волині незаконно привласнив відомчу квартиру, - ЗМІ

19 Лютого 2015 22:58
У відділ протидії корупції при громадському формуванні з охорони громадського порядку «Самооборона Волині» надійшли матеріали щодо неправомірних дій, які містять ознаки корупції, з боку чинного голови Горохівської районної ради Леоніда Андрійчука. Проаналізувавши документи, спеціалісти відділу дійшли висновку, що чиновник незаконно отримав і приватизував відомчу квартиру. Про це повідомляють «Відомості».

«Героєм» нашої публікації став держслужбовець із солідним стажем і не менш солідним досвідом корупційних дій, чинний голова Горохівської районної ради Андрійчук Леонід Олександрович. Раніше на сторінках тижневика за 10 травня 2012 року в матеріалі «Голова Горохівської райради 12 років користується землею без документів» вже йшлося про те, як згаданий чиновник ігнорує закон у сфері землекористування, володіючи ділянкою без належним чином оформлених документів, нехтуючи цільовим призначенням земельного наділу та встановленою платою за нього. Тоді Леонід Олександрович пояснив відсутність документів на землю, а це ні мало ні багато — гектар, надмірною зайнятістю. А в тому, що протягом 12 літ не вносив за ділянку встановлений платіж, звинуватив власну дружину, мовляв, «дала маху».

Однак, як нам стало відомо, крім землі, у цього чиновника вже тоді у власності був ще один об’єкт нерухомості, який має сумнівне походження, — великогабаритна квартира. Документи свідчать, що пан Андрійчук іще в далекому 2003-му став власником солідного помешкання загальною площею 87,1 метра квадратного — квартири номер 9 на вулиці Ватутіна, 37, що в райцентрі Горохові. Сам там не жив, а передав квартиру доньці. Проте радіти за тогочасних новоселів підстав немає, бо достеменно відомо, що вказане житло він отримав шляхом протиправних дій — підробивши низку документів та порушивши чинні норми законодавства.

А саме, згідно з договором купівлі-продажу, датованим 21.03.2003 року, Горохівська районна рада, порушивши вимоги Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», без проведення конкурсу, за кошти районного бюджету придбала квартиру загальною площею 87,1 метра квадратно за ціною 68 тисяч гривень. Хоча, згідно з Додатком № 4 до рішення районної ради від 14.03.2003 року № 6/13, видатки відповідно до КЕКВ 150101 (Капітальні видатки — придбання житла) становили лише 2 тисяч 500 гривень. Зловживаючи своїм посадовим становищем, голова Горохівської районної ради Леонід Андрійчук отримав ордер виконкому міської ради міста Горохова за № 34 від 28.03.2003 року на вселення у вищевказане помешкання за три тижні до прийняття рішення сесії Горохівської районної ради про передачу майна Горохівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства, чим підготував підґрунтя для приватизації відомчої квартири. Швидкими темпами житло вивели з відомчого фонду і передали на баланс місцевого ЖКГ, а вже 10 вересня 2003 року помешкання було приватизоване Леонідом Андрійчуком. Тим самим Горохівська районна рада під керівництвом Андрійчука вийшла за рамки своєї компетенції та порушила законну процедуру.

Усі необхідні документи, котрі дають громадянину законну підставу отримати квартиру, в цьому випадку виявилися підробленими. Це й пояснює, чому так швидко Андрійчук намагався провернути справу. Зокрема, рішення Горохівської міської ради № 78 від 22.07.1998 р. про взяття на квартирний облік Андрійчука Л. О. містить ознаки підробки, а саме — вказане рішення датоване 1998 роком, однак виготовлене воно на бланку Горохівської районної друкарні за 2002 рік, підпис міського голови Собуцького В. О. також має ознаки підробки. Є аналогічне рішення Горохівської райради за таким же номером і датою, яке виготовлене на бланку Горохівської друкарні 1998 року, але там йдеться про взяття на квартирний облік громадянки Проценко З. В., наступне рішення № 79 також виготовлене на бланку 1998 року, і ці два документи жодних сумнівів у своїй правдивості не викликають.

Підробною виявилася і довідка за номером 368 від 20 липня 1998 року, видана Андрійчуку Л. О. про те, що він дійсно працює на посаді заступника голови райдержадміністрації, начальника управління агропромислового комплексу. Ця довідка також виписана на бланку Горохівської друкарні за 2001 рік.

Ознаки підробки на користь Андрійчука містить і книга реєстрації заяв громадян про взяття на квартирний облік. Там прізвище «Андрійчук Л. О.» записане олівцем між № 6 і № 7 черги на отримання житла. А через кілька порожніх сторінок Леонід Андрійчук уже й сам став зарахованим у чергу на отримання житла під 6-м номером, посунувши Проценко З. В. та усіх інших громадян, які втратили свою чергу на житло через «підприємливого» чиновника.

Також виявлено ознаки підробки в документах виконкому Горохівської міської ради від 28.03.2003 р. Зокрема, в матеріалах Державного архіву Волинської області йдеться про одне питання під номером 78. Проте існує два рішення № 78 «Про взяття на квартирний облік». Одне — стосовно громадянки Проценко З. В., а друге — стосовно Андрійчука Л. О. Підтверджує факт підробки рішення на користь Андрійчука стенограма протоколу засідання виконкому та перелік рішень, включених у порядок денний, в якому про Андрійчука не згадується.

Працівники відділу протидії корупції при «Самообороні Волині» передали усі зібрані матеріали правоохоронним органам області. В ході їх розгляду було підтверджено факт вчинення неправомірних дій головою Горохівської районної ради Андрійчуком Л. О. при отриманні та приватизації відомчої квартири у місті Горохові у 2003 році. За результатами проведеної перевірки 31 жовтня 2014 року слідчим відділом Горохівського райвідділу УМВС за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення посадовими особами Горохівської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Сподіваємося, що усі обставини та задіяні особи цього злочину будуть встановлені та покарані. А незаконно відчужене і приватизоване житло буде повернуто у власність районної ради. Тим більше, що місцева громадськість налаштована рішуче і планує в цивільному порядку через суд домогтися повернення помешкання, щоб передати його родині земляка, загиблого в АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 55
Горохівчанин! Показати IP 19 Лютого 2015 23:50
Та Ви Шо! Хоча сумніваюсь занадто хитрий ЛИС!
КРУ і ДФІ Показати IP 20 Лютого 2015 07:48
А тепер хай Омельчука А.О. запитаються - як проводив перевірку - хабарник
справедливий до КРУ і ДФІ Показати IP 20 Лютого 2015 09:33
Омельчук, це механізм в руках, до Омельчука мені так здається ниточка тягнеться з всіх справ значить ще по ньому плаче справа.
Артем Показати IP 20 Лютого 2015 10:54
Дай Бог ,щоб справедливість взяла верх ! Хоча в цьому дуже сумніваюсь . Цирк поїхав ,а клоуни залишилися !
Чесним Показати IP 20 Лютого 2015 16:08
Грішки пригадайте кожний свої..
Іван Показати IP 20 Лютого 2015 16:19
Критикувати вміємо, а про себе не пам'ятаємо ( свої "досягнення") ... З себе починаймо...
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 16:21
Ті крикуни і критики накерують районом...
Горохів знає Показати IP 20 Лютого 2015 18:26
А "Далі Буде" ? ну він же не один в районі в ті часи житло таким чином придбав. а про інших коли читати?
Горохів дійсно знає до Горохів знає Показати IP 20 Лютого 2015 19:00
Останні чотири коменти з компа андрійчуків. Заспокойтеся, люди все знають. Якраз таки, якби не знали, то і статті б цієї не було. А ви пане андрійчук дайте тим крикунам і критикам, як ви їх назвали, покерувати районом, а то засиділись ви в керовніках, може пора і честь знати, чи ще щось примітили для себе. І ви правильно підмітили-в ті часи, Але ті часи безповоротно канули і тепер настали часи, коли за свої вчинки вам треба відповісти. Слава Україні!
кузя Показати IP 20 Лютого 2015 18:50
далі не буде.Бо "правдолюбцям" це не треба. А тут можна до корита пролізти. Це - "патріотизм" по-горохівськи. Та й в "шукачів справедливості" гріхи набагато важчі можуть спливти...
Горохів знає до кузя Показати IP 20 Лютого 2015 19:04
шкода. ще б три жилплощі місту повернули...
Горохів знає Показати IP 20 Лютого 2015 19:18
засудять якогось бідного чинушу з міської ради, який вже може на пенсії або спочив з Богом.
Маня до Горохів знає Показати IP 21 Лютого 2015 17:30
Чинуша вже на пенсії.Жива - здорова! І ніц їй не бракує.І зовсім не бідна!!! Виходить з води завжди сухою. Таке треба мати щастя.
Гліб Жеглов Показати IP 20 Лютого 2015 19:33
Вор должен сидеть в тюрьме !
Зірка Показати IP 20 Лютого 2015 19:51
Пан Андрійчук добре вміє шапку повертати.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:09
Горохівчани-крикуни і критики - патріоти до першої повістки в військомат...
Дійсно до Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:34
тільки Бернацький пішов добровольцем на фронт, всі інші "патріоти" можуть тільки воду в тилу мутити і від воєнкомату шарахаються як чорт від ладану!
Анонім до Дійсно Показати IP 20 Лютого 2015 20:49
від воєнкомату шарахаються як чорт від ладану! - це якраз про андрійчукового зятька, який живе у цій квартирі, він же заслужив, щоб йому таку квартирку подарували,
Марійка до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 12:30
З зятьком і так все зрозуміло. Але чого "великі патріоти" аля "богонос-кравчук" особистим прикладом не покажуть як треба любити неньку-Україну?Чи ризикувати життям мають інші?Доки цього не буде, не маєте ви морального права засуджувати інших, це право мають тільки хлопці, які воюють на сході!
Горохів дійсно знає до Марійка Показати IP 21 Лютого 2015 12:59
А шо з зятьком зрозуміло? Якраз таки не зрозуміло, він не інший. бо інші відомчі квартири не заграбастали і на сім'ях тих, хто воює, не заробляють
Анонім до Анонім Показати IP 26 Лютого 2015 11:01
А ви, чи ваш чоловік , чи син , чи хто там у вас є.... вже в АТО? Говорити не мішки носити.
Я Показати IP 20 Лютого 2015 20:14
А те все замутив Безпосадний депутат БЮТ, якому аж дууууже хочеться добратися до корита, але ніяк не виходить,бо покровителів вже немає.
А то до Я Показати IP 20 Лютого 2015 20:58
случайно не Богонос? Якщо він то любимий город может спать спокойно - "справедливість" Горохову гарантована!!!
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:16
Крикуни на такій посаді ще не так би начудили..., що горохівчанам мало б не показалося...Пан Андрійчук як людина не така вже погана.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:23
Крикуни-подавайте заяви на посади голови та заступників райдержадміністрації і керуйте...
аноніму Показати IP 20 Лютого 2015 20:27
То може ще одну квартиру не такій вже й поганій людині подаруємо метрів так на 90 квадратних, може якраз цей пан від корита вступиться.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:45
А крикуни добре подумали чи вміють краще і зможуть краще керувати
аноніму Показати IP 20 Лютого 2015 20:53
Леонід Олександрович, краще за вас керувати ніхто не зможе, не хвилюйтеся. Ви незамінний керівник - держслужбовець із солідним стажем і не менш солідним досвідом корупційних дій,
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:54
Л.О. Андрійчук не погана людина
аноніму до Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 20:58
не погана людина, але злодій і корупціонер
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 21:12
А хто в місті Горохові на керівних посадах - чесний, справедливий (.....)?! Перерахуйте...
123 до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 21:05
пацан - директор терцентру, там за його батя рулить
аноніму Показати IP 20 Лютого 2015 21:25
За Андрійчуком чесним людям на керівну посаду пробитись було неможливо, бо це ж Андрійчук придумав систему гачків-крючків і галочок при голосуванні за нього на посаду голови ради, так. щоб бачити як хто проголосував, бо кожен депутат мав свою спецпозначку при голосуванні, а кому хотілося псувати відносини з таким всесильним царьком- януковичем місцевого розливу. Це всі знають. От і вибрали на свою голову таку непогану людину, яка ніяк не допне, що його часи минули, а за свої корупційні дії треба відповісти
Дебіл до аноніму Показати IP 17 Березня 2015 15:54
Гачки і крючки ставила його ляля Майця. Вона йому вірно служить при всіх владах.
Горохів знає Показати IP 20 Лютого 2015 21:31
Панове кандидати в наступні депутати! все в ваших руках!
Анонім до Горохів знає Показати IP 20 Лютого 2015 22:07
не в руках а в язиках бо п.*діти то не мішки ворочати хай би люди вибирали по справах а не по п.**ьожі!
за справедливість Показати IP 21 Лютого 2015 00:12
А пан богонос все про всіх знає і пише тільки про свої гріхи забуває. А Горохів пам'ятає. ЦЕ НЕ КОРУПЦІЯ за його гріхи перед Богом відповідати прийдеться.
Я до за справедливість Показати IP 21 Лютого 2015 07:16
Чи не про аваріїї, де загинули люди мова? Всі справи чогось то,бо ніхто не знає в Горохові, були закриті.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 09:10
Хто -хто в місті Горохові не хабарники ?! Хто- хто в місті Горохові чесні ?! В кожній бюджетній установі - корупціонери !!!
Роман до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 09:38
Хто-хто - кінь в пальто!Може і корупціонери. Але слава Богу не вбивці!
Горохів знає до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 11:11
ти особисто комусь давав хабар то чеши в прокуратуру і пиши заяву!
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 09:56
Що то за фігня в Україні... "Патріотизм" зашкалює, "боротьба" з корупцією зашкалює... і бардак зашкалює... Всі "патріоти" , а в Україні пекло...Наші депутати (сільських, селищних, міських, районних рад, депутати Верховної Ради України ) і керівники, олігархи (з дітками своїми і родинами) - "патріоти"- до першої повістки в військомат ...
Іван Показати IP 21 Лютого 2015 11:58
Якщо не будуть дружні між собою українці, не помудрішають і не подобрішають , то не знаю, що з України- неньки залишиться (хоч я оптиміст)....Фігня в тому, що одне говоримо, друге робимо, третє думаємо ...
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 13:13
А в Коби В.В, Горбенка Ю.М., Адамчук Г.М. будуть забирати хати... ?
Горохів знає до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 14:00
Горохів чекає!!!!!!!!!!!!!!!!!
очевидець Показати IP 21 Лютого 2015 14:27
ЛЬОНЯ ЧЕКАЄ .Великий смітник вже везуть.А може спливе як г..но.ГОРБЕНКА здав.ЖАНКУ-КИНУВ. ГОДЛЕВСКОГО-підставив,а сам шапку повернув.Клоун-ху..ло.
гайдамака до очевидець Показати IP 21 Лютого 2015 15:33
Мусорнік то штука хароша.От тільки якшо по справедливому то вньому має бути і богонос за свої гнилі дєлішкі на посту начальника міліції!
врач. Показати IP 21 Лютого 2015 14:39
та він хворий,а хоче керувати.групу давно має. учасника АТО не встиг отримати.ще пару публікацій ДІДИКА І ГЕРОЙ ОЩЕВА. Д І С Т А Л О.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 15:17
Жанку-кинув ... Хто її кидав, хто її виганяв ?
зуб Показати IP 24 Лютого 2015 16:43
а воно балділо з жанкою на всіх корпоративах. два чоботи -ПАРА. ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-ЯНУКОВИЧ.ТА ВИ ШО та я ніхто. та я ЛЬОНЯ-ХУ..ЛО.
Угринів Показати IP 24 Лютого 2015 20:38
Треба ще взятися за його дружбана Турака А. А,який з ним мутить темні діла.(керівника посп села угринів)Той тоже добре привласнює усе, чистить людей.і( зробив себе і своїх дітей мільйонерами за кровні гроші селян)
Міщан Показати IP 24 Лютого 2015 23:13
Якби ця квартира була потрібна, то він в ній би жив, а то віддав зятьові бізнесменові.Придумали моду -роздавати квартири з бюджету.це означає , що жителі цілого району зібрали ,а одному купили.
Угринів 2 до Міщан Показати IP 26 Лютого 2015 10:55
Марина ти дуже підла, зла і недобра людина. А от на рахунок ТЕМНІ ДІЛА, то мутиш їх ти
Угринів 2 до Угринів 2 Показати IP 26 Лютого 2015 10:56
Це для Марини Угринів
Анонім Показати IP 4 Березня 2015 15:41
А яка доля того гектара землі, за який Андрійчукова дружина дала маху?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus