USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голова Волиньради виправдовується. Незадоволені поїдуть до Тимошенко

22 Червня 2009 14:35

 
Особистий прийом громадян головою Волинської обласної ради Анатолієм Грицюком 22 червня став полем словесних баталій та з\'ясуванням стосунків. Мешканці Іваничівського району обурені листом пана Грицюка до Прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко і звинувачують його у задоволенні політичних амбіцій та лобізмі. Натомість сам голова облради звинувачення заперечує, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На прийом до Анатолія Грицюка прийшла група депутатів Іваничівської районної ради та працівників Іваничівської центральної районної лікарні. Вони не задоволені тим, що у листі на адресу Юлії Тимошенко голова Волиньради пропонує зняти 2,5 мільйона гривень, які призначалися для будівництва Іваничівської центральної районної лікарні. Натомість пан Грицюк вважає, що їх варто спрямувати на будівництво поліклініки у місті Ківерці та школи-дитсадка у селі Рованці Луцького району.
 
Анатолій Грицюк зазначив, що для завершення лікарні в Іваничах необхідно 18 мільйонів гривень. Пан Грицюк вважає, що «розпилення коштів» на різні об\'єкти – це неправильно і проблеми не вирішує. За словами очільника представницького органу влади регіону, будівництво Іваничівської лікарні треба робити, але «не таким способом». Голова Волиньради вважає за доцільне, щоб цей об’єкт збудували за наступні 2 роки.
 
Делегацію з Іваничівщини така відповідь не задовольнила. За їхніми словами, готовність лікарні – 85%, а будується вона з 1989 року. «Невже іваничівські пацієнти не мають права лікуватись у нормальних умовах?» – запитали медпрацівники.  Головна медична сестра Іваничівської ЦРЛ, депутат райради Анна Козак бачить у проблемі політичні амбіції. Вона зауважила, що пан Грицюк «насамперед голова обласної ради, а потім голова партійної організації...» Пані Козак поцікавилась, чому при підготовці листа до Прем’єра Анатолій Грицюк не порадився з депутатами обласної ради. «На моє глибоке переконання, ви використовуєте посаду, лобіюєте Ківерцівський район», – сказала головна медсестра.
 
Голова обласної ради заперечив факт лобіювання і зауважив, що у листі викладена його особиста позиція. Крім того, Анатолій Грицюк додав, що на будівництво Любомльської центральної райлікарні хочуть понад півтора мільйона гривень «надлишкових коштів». «Я це докажу», – сказав пан Грицюк. Він розповів, що залучить контролюючі служби для перевірки будівництва цього об\'єкта.
 
Мешканці Іваничівського району вважають, що 2,5 мільйона зі Стабілізаційного фонду, які передбачалися на лікарню, дадуть змогу завершити її перший поверх. А утримання старого приміщення цього медзакладу обходиться у «кругленьку суму». Депутати та медпрацівники розповіли, що вони не проти виділення коштів на Ківерцівську поліклініку та школу-дитсадок у Рованцях, проте вважають, що «проблемний» лист до Тимошенко пан Грицюк має відкликати і написати новий. В ньому, на думку іваничівців, Анатолій Грицюк має попрохати коштів, яких бракує для завершення двох об\'єктів – поліклініки та школи. У випадку, якщо голова облради не дослухається, делегація пообіцяла поїхати до самої Юлії Тимошенко та вдатися до акцій протесту.
 
Втім, чіткої відповіді про те, чи відкличе свій лист Анатолій Грицюк, жителі Іваничівщини так і не отримали. Натомість, він попрохав проінформувати, коли делегація відбуде до Прем’єра. «Поїдемо разом», – сказав голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Savur Показати IP 22 Червня 2009 15:53
Це тільки початок, скоро і з інших районів дізнаються як грицюк на власний розсуд бабло ділить то буде до нього черга щоб "подякувати" з багатьох районів..... Обласна рада це не колгосп де голова може все одноособово вирішувати!!!
Анонім Показати IP 22 Червня 2009 18:14
Воістину! Попри це, у скрутні часи шановні і дорогі волиняни бажаю вам щастя і добра!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus