USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Квартири, перинатальний центр і наповнення бюджету: Ігор Палиця прозвітував за рік роботи

4 Квітня 2018 13:18
Безкоштовне житло волинянам для квартирної черги, добудова надсучасного перинатального центру в Луцьку, ремонт закладів охорони здоров’я та залучення коштів в бюджет Волині від корисних копалин: про роботу за 2017 рік прозвітував голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Свій звіт Ігор Палиця озвучив під час 19 сесії Волиньради.

Робота Волиньради за минулий рік була спрямована на те, аби прозоро розподіляти гроші з обласного бюджету, а також детально опрацьовувати і аналізувати розподіл коштів субвенцій і доходів бюджету.

Волиньрада, зі слів Ігоря Палиці, показала приклад усім містам України, давши дозвіл на забудову багатоквартирних будинків на вулицях Січовий та Залізній в Луцьку. Відтак, за менше ніж гектар землі область на квартирну чергу від забудовника безкоштовно отримає 40 квартир.

«Ми менше ніж з гектару отримали близько 40 квартир. У Луцьку з 2012 року виділили 112 гектарів і на квартирну чергу передали одну чи дві квартири. Якби Луцьк раніше перейняв досвід Волиньради, то місто отримало б на чергу тисячі квартир», - пояснив Ігор Палиця та додав, що забудовники часто кажуть нібито по закону немає можливості передати квартири. Проте, зі слів голови облради, «хто хоче – той шукає варіанти».

Ігор Палиця подякував депутатам і керівнику КП «Волиньприродресурс» за роботу, спрямовану на запуск підприємства, попри те, що зі сторони правоохоронців було чимало перешкод.

«Я незадоволений, що ми не змогли переконати правоохоронців у тому, що не хочемо вкрасти з «Волиньприродресурсу» гроші. Це підприємство належить не Палиці, Столяру чи Савченко або Гунчику, а області», - зазначив він.

Охорона здоров’я

Ігор Палиця зауважив, що чимало роботи було спрямовано на завершення будівництва перинатального центру в Луцьку. «Сподіваюсь, у вересні відкриватимемо найсучасніший перинатальний центр. Його зводили 18 років, а ми його нарешті добудували», - наголосив він.

Голова облради додав, що з обласного бюджету також виділять 10 мільйонів на інфекційну лікарню, ще 10 «додасть» Луцьк з міського бюджету. Проте, аби зробити її найсучаснішою, треба 39 млн. Тож, аби отримати додаткове фінансування, зі слів Ігоря Палиці, Волиньрада звертатиметься у Кабмін, адже обласний бюджет таке фінансування «не потягне». Крім того, потребує фінансування і обласна психіатрична лікарня, ремонтом якої вже не займалися десятки років.

Митниця і правоохоронці

Зі слів Ігоря Палиці, на волинській митниці - вражаюча кількість контрабанди. В Україну заїжджають забиті товарами автомобілі, хоча в деклараціях – «нулі». Аби боротись з цим явищем, голова Волиньради планує зробити відповідні звернення, щоб отримувати інформацію про завантаженість автомобілів відразу з польської митниці.

«Якщо держава не бореться з контрабандою, то будемо боротись ми, область», - зазначив Ігор Палиця.
Також він закликав правоохоронців не перевищувати службові повноваження, аби не дійшло до ситуацій, які днями відбулись у Прилісненській ОТГ.

«Якщо КП «Волиньприродресурс» у чомусь не праве, то виправить. Але лише по закону, не порушуючи жодної його букви», - зауважив Ігор Палиця.

З його слів, на державному рівні вигідно, аби тривав незаконний видобуток, а обласний бюджет не отримував від цього коштів. Проте чиновникам слід пам’ятати, що їм ще «треба буде дивитися людям у вічі».

«Володимира Гунчика (екс-голова Волинської ОДА, - ред.) тут немає, але йому соромно дивитись вам (депутатам, - ВН) в очі. Він загнав у суди «Волиньприродресурс», «Волиньоблагроліс», «Волиньторф». А йому ще ходити по вулиці. Його спитають: «Володимир Петрович, а де результат вашої роботи? Де наші школи, садочки?». А він нічого не скаже», - зазначив голова Волиньради та закликав голову ОДА Олександра Савченка відкинути політику, а працювати тільки на громаду.

«Тоді у нас все вийде. Сподіваюсь, що 2018 рік буде продуктивніший у нашій роботі, а область отримає кошти від видобутку бурштину, торфу, а також міді. Рано чи пізно ми досягнемо свого, тільки просив би нікого нам не заважати. Допоможіть нам наповнити бюджет, і все запрацює», - підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus