USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Головна проблема влади – відсутність професійного економічного менеджменту», – Ірина Констанкевич

22 Квітня 2020 12:02
Уряд має намір продовжити карантин в Україні до 12 травня. На думку народної депутатки, членкині групи «За майбутнє» Ірини Констанкевич таке рішення зумовлене тим, що у найближчі 10-14 днів очікується пік захворювання на коронавірус.

Про це парламентар зауважила під час прямого ефіру на телеканалі «НАШ», інормують на сторінці нардепа у фейсбуці.

«Щоб визначити реальну ситуацію щодо росту Covid-19, слід продемонструвати реальну статистику. Щодня отримую дані від районних лікарень свого 23 округу. Статистика напряму корелює з кількістю проведених тестувань. А людей не тестують у достатній кількості», – зазначила Ірина Констанкевич.

На думку нардепа, центральна та місцева влада у питаннях розв’язання проблем щодо протидії та боротьби з коронавірусом демонструють різні управлінські моделі поведінки.

«Поки центральна влада не знала, як зоорієнтуватися в ситуації з пандемією, то місцева влада самотужки шукала вихід. Одна з найбільших проблем, яка була за попередньої влади і лишається за цієї, – відсутність професійного економічного менеджменту. Деякі парламентські комітети намагаються запропонувати свої рішення в економічній площині. Зокрема, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, у складі якого працюю, вже розробив законопроєкт, який спрямований на економічні аспекти врегулювання ситуації у сфері креативних та туристичних індустрій, які сьогодні несуть колосальні збитки. Ми повинні зробити все для того, аби підтримати нашу економіку, зокрема, малий та середній бізнес», – зазначила Ірина Констанкевич.

Натомість нинішня політика центральної влади спрямована фактично виключно на дії для отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду, який по суті, розглядається керівництвом країни як єдиний порятунок для України.

«Водночас економісти застерігають: гроші МВФ економіці України не допоможуть і потрібно шукати інші шляхи виходу з кризи, а не посилювати залежність країни від іноземних кредиторів. На вимогу МФВ прийняли земельний закон та банківський закони. Хоча ж всі розуміють, що цим не обмежиться і далі будуть інші вимоги. Вважаю, що ми повинні відстоювати свої державницькі позиції та не поступатися нашим національним інтересам», – наголосила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 22 Квітня 2020 12:14
Ви і є ця влада!
Євген Показати IP 22 Квітня 2020 13:04
І де їх взяти,тих професіоналів?
Євгену Показати IP 22 Квітня 2020 14:15
Де їх взяти,тих професіоналів? Ніде. Їх знищили як клас. Бо у них є своя думка, почуття власної гідності та інтелект....Сумно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus