USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Головні «бюрократи» Луцька вирішували, як працювати для людей

12 Березня 2015 11:51
Проект «Відкрите місто», з допомогою якого через Інтернет можна повідомляти чиновників про проблеми в місті й чекати їхнього вирішення, не завжди працює ефективно. Аби покращити результативність, головні «бюрократи» зібралися за круглим столом.

Робоча нарада з реалізації проекту «Відкрите місто» відбулася в залі засідань департаменту «ЦНАП у Луцьку» сьогодні, 12-го березня.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що він підписує дуже багато документів і не згідний десь з половиною відповідей, які направляють людям підлеглі, мовляв, це - напіввідповіді.

«Загальна картина показує, що потреби лучан не завжди лишаються задоволені. Буває, що підрозділи починають вести між собою переписку, мовляв, де чия компетенція. Зважаючи на таку ситуацію постає питання: «Чим ми тут всі займаємося?!». Найбільше таких питань виникає по ЖКГ, бо визначаються, чия дорога чи лампочка, по луцькому «Міськсвітлу» і управлінню транспорту та зв'язку Луцької міської ради», - інформує Яковлев.
Виправдовуватися почав представник «Міськсвітла», мовляв, його зобов’язав керівник давати відповіді людям на сайті й він дає те, що йому говорять майстри.

Заступник мера нагримав за таку позицію. Тарас Яковлев наголосив, що збирати майстрів і наводити лад - це їхня робота, а не його. Тому, потрібно давати вичерпні відповіді щодо звернення людей, зокрема, якщо не можуть її вирішити, то необхідно називати причини.

Координатор проекту «Відкрите місто» у Луцьку Володимир Павлюк наголосив, що зараз настав час переходити до якісного вирішення проблем.

«По великому рахунку ми вчасно отримуємо повідомлення, вчасно їх опрацьовуємо. Втім, зараз настав час переходити до відповідальності, адже більшість відповідей від чиновників є половинчасті. От, беруть вони до розгляду проблему і її закривають, мовляв, не відноситься до компетенції відділу. А ще, є приклад, коли через місяць людина отримує відповідь, що це не компетенція того чи іншого відділу. Звісно, якби за такий час її проблему вирішили, то одне, а так – це точно не задовольняє городян», - наголошує Володимир Павлюк.
Під час робочої наради «головні бюрократи» розповіли про проблеми із роботою на сайті «Відкрите місто» та отримали порали від координатора проекту.

Зауважимо, що написавши про проблему на сайті «Відкрите місто», чиновники зобов’язані впродовж трьох днів прийняти запит й за 30 днів вирішити.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про практику міського голови: викрадати чужі ідеї і видавати за свої. Йшлося про те, що підтримкою і популяризацією нових програм активно займається Луцький міський голова Микола Романюк. Щоправда, такі програми, по суті, дублюють ті, які існують давно. Найгірше, що на їх реалізацію з бюджету міськради витрачають немалі кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
марк Показати IP 12 Березня 2015 12:00
А назву дурнішу не можна було придумати
Володимир Показати IP 12 Березня 2015 12:35
На роботу сайту "Відкрите місто" міська рада не витратила ні копійки.
Вася Показати IP 12 Березня 2015 13:03
Браво! Назва супер! Точно і влучно про тих, хто язики чеше, а не працює!
Жкг Показати IP 12 Березня 2015 13:32
Такий молодий, а такий вже брехуняра!!!!!, той Яковлє!!!! І саме головне, що ці брехуни ніхера ні в чому не розбираються !!!
Головні бюрократи Показати IP 12 Березня 2015 14:54
А біля нього ще одне чм* - Назарук. Така команда нам покаже, як працювати для людей. "Накерують" так, що мало не буде.
Жовчнийлучанин Показати IP 12 Березня 2015 17:44
А шо? я їм вірю! щоки шарять надувать)! реальні чуваки, з реальними намірами освоїти "електорат" до осені... головне максимально часто їх прізвища жувати в ЗМІ. А буде та система електронна працювати чи ні мені не важливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus