USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Головного казначея Волині розпитали про статки в декларації

7 Грудня 2016 17:30
До керівників Головного казначейства в області і митного поста «Луцьк» навідалися депутати Волинської обласної ради, громадські активісти і учасники АТО з вимогою пояснити задекларовані доходи. Зустріч відбулася у середу, 7 грудня - інформує Громадське Волинь.

Спочатку кілька десятків активістів прийшли в кабінет начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайла Леміщака. Люди просили чиновника поділитися з ними секретом успіху. Адже згідно декларації, головний казначей Волині, який до цього працював у контрольно-ревізійному управлінні, очолював податкову службу, зміг відкласти один мільйон 809 тисяч гривень готівки у національній валюті, а також 242 тисячі у американських доларах. Окрім того, чиновник задекларував подарунків на суму 168 тисяч гривень. У родини Леміщаків – більше гектара землі у Струмівці під Луцьком, там само мають і житловий будинок площею 300 квадратів.

Ще дві, порівняно невеликі земельні ділянки у Луцьку – 60 і 20 соток відповідно та квартира – 106 квадратів.

Їздить головний казначей на Мазді 2005 року випуску, а син – на Мерседесі ML-350 2008 року.

Зі слів активістів, Михайло Леміщак полюбляє також дорогі годинники. Зокрема у його власності є швейцарський годинник Zenith, що, за приблизними підрахунками, вартує близько 20 тисяч доларів.

«Усі мої статки – це те, що я заробив працюючи на Волині і на Львівщині. Частково я заробив, частково батьки заробили», – намагався пояснити казначей.

«Такі гроші не можна відкласти з зарплати у 8 тисяч гривень. У вас рахунки у різних банках. У вашій декларації 168 тисяч гривень подарунків. Син Дмитро вам подарував 20 тисяч, донька Катерина. Ми її прекрасно знаємо. Вона працює на зарплату 1800 гривень. Чи це не ваша декларація?», – питали держслужбовця гості.

Активісти змусили начальника казначейства написати заяву на ім’я керівника Національного агенства з питань запобігання корупції з проханням якнайшвидше здійснити перевірку його декларації, а також заяву на відпустку за власний рахунок на час проведення перевірки.

Далі гурт попрямував до начальника митного поста «Луцьк». Олександр Щуцький вказав у своїй декларації про доходи за 2015 рік автомобілі Bentley, Audi, Mercedes та BMW, а також катер та водний мотоцикл. Не всі ці транспортні засоби перебувають у його власності чи дружини – деякими вони просто користуються. З нерухомості Олександр Щуцький задекларував дві квартири площею 22 і 140 метрів квадратних.

Дружина митника займається підприємницькою діяльністю.

Отримати відповіді на численні питання до декларації і відповідності доходів активістам не вдалося і тут. Адже заступниця Щуцького повідомила, що він вже більше місяця не з’являвся на роботі. Лікується. Активісти вручили співробітникам митного поста «Луцьк» звернення до їхнього керівника і попросили повідомити як тільки той почуватиметься краще і зможе з ними зустрітися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
макар Показати IP 7 Грудня 2016 17:37
Підтримую, хлопаки! І потім в сміттєвий бак їх, корупціонерів!
свідомий Показати IP 7 Грудня 2016 17:54
Мабуть хлопаки на посади відповідні захотіли? :) Можна б було з їхніми діями погодитись але вони самі виникли за рахунок Майдану і через це у політикум України кого завели??? Ну то нехай чухають куди подалі!!!
опер Показати IP 7 Грудня 2016 19:03
Десь це все вже ми бачили. Залишилось добавити відому репліку: "ми к вам проффесор і вот пакакому вапросу"
стерилізатор Зоя Показати IP 7 Грудня 2016 19:12
Та хіба це він один, давай усіх по списку депутатів, прокурорів, митників ..... усіх так званих інвесторів. Знайшли козла усіх гріхів.
User Показати IP 7 Грудня 2016 19:37
Щось це все починає 17й рік нагадувати.
юзефу Показати IP 7 Грудня 2016 20:57
в тебе також при зарплаті 8 тис пару мільйонів, просто хабарі брав так як леміщак
Клаус Показати IP 7 Грудня 2016 21:37
Та не брав він хабарів! Йому самі приносили на колінах умовляли прийняти бабло та відшкодувати ПДВ!!! А він довго думав і в деяких випадках погоджувався, от чому і нагріб так мало! Не судіть його строго люди, робота у нього була така - з грошима!!! Він же служив народу України, мабуть і "мендалів" багато має, таких шкодуватьи треба - убогі вони!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus