USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Головного редактора видання «Страна.ua» затримала поліція

23 Червня 2017 08:15
Головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва, коментуючи обшуки редакції і своє затримання, згадав про депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька.

Увечері 22 червня на сторінці юриста Олени Лукаш у Facebook з'явилося повідомлення від головного редактора "Страна.ua" Ігоря Гужви, який не міг інакше вийти на зв'язок через те, що силовики відібрали у нього мобільний.

"Всім привіт! Це Ігор Гужва. Телефон у мене відібрали. Тому пишу звідси. Якщо коротко, справа така. Близько місяця тому на мене вийшли люди від нардепа від Радикальної партії Лінько і запропонували 20 000 доларів за зняття тексту про конфлікт людей Лінько та Ківи. Gропонували наполегливо, але я відмовився. З тих пір контактів з приводу Лінько не було", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні близько 21.00 вечора до офісу видання увірвалися силовики.

"Представились поліцією. Силою відібрали телефон. На мої вимоги не проводити слідчих дій до приходу адвокатів не відреагували. Що вони знайшли під час обшуку, звідки взялося те, що вони знайшли - мені сказати важко. Я не мав можливість стежити за їхніми діями. Висновок може бути один - владі набридло терпіти нашу "Страну" і вони вирішили піти шляхом беззаконня. Щоб закрити наше видання і сфабрикувати проти мене кримінальну справу з метою кинути до в'язниці. Але нічого. Ми ще повоюємо", - написав Гужва.

Згодом Ігоря Гужву затримали і близько 4 ранку повезли в Головне управління МВС України в Києві, йдеться на сайті видання.

"Судячи з того, що на місці обшуку Ігорю Гужві підозра не було вручена, цілком ймовірно, що її спробують вручити в стінах главку. Адвокати головного редактора також поїхали на Володимирську, 15, де розташований главк МВС", - йдеться в повідомленні.

Його заступник Світлана Крюкова на сторінці в Facebook повідомила, що за інформацією видання, також планується обшук у Гужви вдома.

Раніше повідомлялося, що у четвер ввечері в будівлі, де розташована редакція видання "Страна.ua", відбувся обшук.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гужва нібито вимагав та отримав 10 тис доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 23 Червня 2017 09:13
Відпустять. Медведчука видання в Попрошенка не пресують! (як неяк, але КУМ партньорамі по бізнесу, "мЄнській переговорщик, та головний торговець заручниками в АТО. (Ще й КУМ Кличка..)
Sieger Показати IP 23 Червня 2017 13:15
Почалось полювання на відьом. Скоро в Україні свободі слова настане каюк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus