USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Головними ідеологами війни проти України були голови ФСБ і Радбезу РФ, – ЗМІ

4 Листопада 2022 09:40
Британське видання The Times стверджує, що головними ініціаторами повномасштабного вторгнення Росії в Україну були директор ФСБ Олександр Бортніков і секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Про це йдеться у статті на The Times із посиланням на співрозмовників у російському уряді, передає Українська правда.

За даними джерел, ці двоє розуміли, що президенту РФ Володимиру Путіну уже майже 70 років і іншого такого шансу вмовити його на війну не буде.

При цьому міністр оборони Сергій Шойгу, як повідомляє видання, дещо коливався щодо необхідності наступу.

«До середини літа 2021 року серед найближчого кола друзів і радників Путіна сформувалася «критична маса» думок щодо необхідності нанесення «вирішального військового удару»...

А до кінця літа 2021 року «принципове рішення» про необхідність вторгнення вже було ухвалене топсиловиками Патрушевим і Бортніковим. Залишалося лише зібрати необхідні сили і переконати головного очільника Росії – Путіна – розпочати операцію», – пише The Times.

Щодо міністра закордонних справ Сергія Лаврова, то, як вказується, він цілком усвідомлював, що в найближчому оточенні Путіна вже існує тверда установка на війну, хоча сам Лавров до останніх годин напередодні «операції» не знав, що ці плани включатимуть наступ на Київ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 4 Листопада 2022 10:10
Головними ідеологами були продажні шлюхі-чиновники з олігархами, які зараз відпочивають в Монако.
Клава Показати IP 4 Листопада 2022 11:04
ідеологи не передбачили, що перед удобренням українських чорноземів випущені ними з ведмежих кутків рф дикарі побачать в Україні шматок Європи..
Дарвін Показати IP 6 Листопада 2022 10:21
головні це тупий народ, еволюція людини на географічній території так званої росії пішла шляхом деградації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus