USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Головний рабин України опублікував імена працівників НАБУ, які стежили за синагогою Києва

16 Листопада 2018 14:27
Головний рабин України Моше Реувен Асман опублікував інформацію про співробітників НАБУ, які здійснювали стеження за головною синагогою Києва.

У повідомленні, що його цитує Цензор, зазначається: «Сьогодні в пресі було опубліковано повідомлення прес-служби НАБУ про те, що стеження за єврейською громадою справді здійснювалося, однак — іншим правоохоронним органом.

«Як я вже повідомляв, питання притягнення до відповідальності винних осіб перебуває у виключній компетенції держави. Водночас відео, опубліковане нещодавно в ЗМІ, не є повним».
Однак, пишуть Тексти, журналісти видання уважно перевірили інформацію, фото і відео-записи, опубліковані в інтернеті. В рамках проведення перевірки, в тому числі за технічної допомоги наших ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнання осіб та образів новітньою системою «ANYVISION» було встановлено, що представлені фото з ймовірністю 99.97% відповідають таким громадянам:

Корбан Ярослав Ігорович. Згідно з декларацією НАЗК, є співробітником НАБУ і отримав дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік.

Данчишина Ірина Миколаївна. Згідно з декларацією НАЗК, є співробітником НАБУ та отримала дохід від організації в розмірі 336 115 грн за 2017 рік.

Експертизою було встановлено IP адреси, з яких були здійснені атаки на системи безпеки, а також здійснювалися тимчасові відключення відеоспостереження.

Разом із цим, як вже повідомлялося раніше, в рамках інтересу безпеки нашої країни і забезпечення прав громадян ми готові прийняти пропозиції про зустріч з усіма компетентними особами. Молитовний дім відкритий для молитви і каяття для всіх бажаючих, включно з керівництвом правоохоронних органів, незалежно від приналежності до релігійних чи інших громад.

Ця ситуація вже взята на контроль на найвищому національному та міжнародному рівні».

Національне антикорупційне бюро України заявило 15 листопада, що встановило осіб, які стежили за будівлею центральної синагоги Києва, і що «особи, яких ЗМІ назвали «агентами НАБУ», виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу».

Національне антикорупційне бюро України твердить, що не прослуховувало приміщення центральної синагоги Києва та не проводило слідчих чи оперативно-розшукових дій стосовно її рабина. Про це заявив 1 листопада у коментарі Радіо Свобода голова НАБУ Артем Ситник.

Єврейська релігійна громада Києва наприкінці жовтня оприлюднила заяву, в якій звинуватила «осіб, що мають безпосередній стосунок до Національного антикорупційного бюро України», у стеженні за приміщенням центральної синагоги Києва.

Головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман, чий підпис стоїть під заявою, закликав правоохоронні органи надати юридичну оцінку цим діям та провести розслідування. Також він звернувся до міжнародних організацій, дипломатів і єврейських общин світу із закликом взяти розслідування перерахованих тверджень «під особистий контроль».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Листопада 2018 08:33
Щось мені підказує, якби дядько-равин , щось пискнув проти спецслужб Ізраїлю, то мав би величезні проблеми. А в Україні - можна спецслужби цькувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus