USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Голови райрад Волині не можуть визначитися із користуванням мисливськими угіддями?

22 Жовтня 2008 15:00
На листопадовій сесії облради обранці волинської громади розглянуть лише питання по 4-х суб’єктах господарювання, що мають намір взяти у користування мисливські угіддя із 18-ти, що значилися в першому проекті цього рішення. Про це інформує 22 жовтня репортер «Волинських Новин».
Обговорення питання про надання мисливських угідь у користування триває уже понад півроку. І робиться це, зазначив голова постійної комісії облради з питань екології і раціонального використання природних ресурсів Олег Кіндер на засіданні коордради з питань місцевого самоврядування при голові облради, відкрито і прозоро. Однак він висловив подивування позиціями «деяких керівників відповідних структур, які мають відношення до цього питання, і голів райрад».
«Коли розглядаємо питання на комісії, вивчаємо всі документи і ставимо питання про погодження, нам показують, що погодження і всі підписи є. І, водночас, отримуємо від голів райрад листи, що або немає таких землекористувачів, або ви не погоджували ці питання», – наголосив депутат облради. Отож, найперше пан Кіндер попросив самих голів райрад визначитися із позицією, адже при такій документальній плутанині важко працювати, а «приймаються рішення на основі документів, а не тверджень і домислів».
Голова Маневицької райради Андрій Супрунюк взагалі висловив пропозицію, що рішення про надання у користування мисливських угідь логічним було б розглядати на сесіях райради. Тобто, переконаний він, надавати відповідні погодження мають насамперед селищні чи сільські ради.
Заступник начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Анатолій Гетьманчук наголосив, що стан ведення мисливського господарства не відповідає вимогам сьогодення. Він зазначив, що УЛМГ зобов’язане приймати усі заявки, підготувати по них пакети документів і проект рішення. Але надавати певне угіддя у користування – винятково компетенція облради і її депутатів.
На його думку, зміна користувачів замовлена тим , що ліси потребують інвестування в них. Разом із цим він акцентував на тому, що це не приватна власність, а тимчасове користування. При порушенні умов, прописаних у відповідних угодах, угіддя вилучатимуть із користування. «Має значно посилитися контроль держави за веденням мисливського господарства і користувачами угідь», – зазначив пан Гетьманчук . Він також сказав, що у проекті рішення, запропонованому на розгляд сесії, є лише «перекидка користувачів всередині». А загалом, на його думку, необхідно до питань передачі угідь у користування підходити на конкурсній основі.
Хвилювати присутніх також питання меж угідь та полювання в них. Депутат облради Юрій Єлева зазначив, що у Нововолинську є 500 мисливців, які своїх угідь не мають. Окрім того, на його думку, звірів у лісах катастрофічно поменшало, а державна політика в цій сфері – неефективна. Тому питання зміни користувачів мисливських угідь «треба пережити, як переживали передачу торгівлі у приватні руки». Пан Єлева вбачає позитив у тому, що ліси чи звірі не належатимуть приватникам, вони будуть лише господарювати, вкладаючи кошти, які наразі не виділяє держава.
З проводу багатьох спірних питань і районні ради, й обласна працюватимуть. Наразі ж присутні, заслухавши всіх промовців, рекомендувати внести на сесію проект рішення по 4-х суб’єктах господарювання, що мали намір взяти у користування мисливські угіддя із 18-ти, що значилися в першому проекті цього рішення.
Довідково:
На Волині мисливські угіддя займають1,5 мільйона гектарів, які є у користуванні 42 організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2008 15:24
Тобто підприємці будуть вкладати кошти і нічого не отримувати, а громада має в цю туфту повірити?
Стрілець Показати IP 22 Жовтня 2008 16:10
Закінчиться все це тим що і завжди. Закінчиться так, як закінчилось роздержавлення та приватизація державного майна в Україні. Купка олігархів захапає все, а простий мисливець не буде мати права і носа висунути з власного подвір'я.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2008 16:12
Автору. Дуже багато помилок. Добре вичитайте текст.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus