USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гонтарева призначила тимчасового наступника

10 Травня 2017 16:23
Голова Нацбанку Валерія Гонтарева у зв’язку з поданою раніше заявою про відставку призначила з 11 травня виконуючим обов’язки глави НБУ свого першого заступника Якова Смолія.

Про це вона повідомила в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

“Я оголосила всім, що працюю до 10 травня. Призначила свого першого заступника Якова Смолія в. о. голови Національного банку, і він буде виконувати ці обов’язки, поки не призначать нового голову”, – сказала Гонтарева.

Вона уточнила, що заяву про відставку за власним бажанням подала президенту 6 квітня.

“А 10 квітня я, як і обіцяла, вийшла на прес-конференцію і повідомила, що 10 травня буде мій останній робочий день”, – нагадала Гонтарева.

За її словами, з 11 травня вона буде перебувати у відпустці та розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням президента розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку. Голова НБУ також наголосила, що готова до звіту про свою роботу перед Радою.

Яків Смолій є уродженцем Тернопільської області. Народився в селі Вербовець Лановецького району. Закінчив Львівський університет за фахом математика. Працював в Тернопільському фінансово-економічному інституті(1983-1987), на заводі «Оріон»(1987-1991), в обласному управлінні Нацбанку (1991-1994). Згодом переїхав на роботу в центральний офіс банку «Аваль». З 2014 року – заступник голови правління Національного банку України.

Як повідомлялося, у кріслі голови Національного банку Валерію Гонтареву може змінити Володимир Лавренчук. Нині він очолює «Райффайзен банк Аваль».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
оля Показати IP 10 Травня 2017 21:36
Та вже нехай іде з Богом. Якщо Він їй ще все простить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus