USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Горохівські волонтери з подарунками вирушили на Донбас

22 Вересня 2016 18:09
За третій рік війни дехто у своїх турботах, у можливості жити в спокої, відпочивати й розважатися вже починає забувати про неї, про те, що на сході України отримують поранення й гинуть її мужні захисники. Однак горохівські волонтери знають, що на Донбасі їх завжди чекають воїни.

Адже військовослужбовцям так хочеться вісточок із рідного краю, зустрічей із добре знайомими людьми, смачних домашніх продуктів харчування.

Про це попросили в телефонній розмові Віталія Гладуна і Олега Хвищука, які здійснили уже десятки волонтерських поїздок, бійці 14-ої бригади перед відправкою з Рівненського полігону на фронт. За допомогою вони звернулися і до Смолявського сільського голови Тетяни Столярчук.

Усі разом зібрала півтори тонни продуктів харчування, які Віталій Гладун і Олег Хвищун своїм бусом завезли на Рівненський полігон.

Невдовзі після цього, вже традиційно від Свято-Вознесенського храму Горохова проводжали в далеку дорогу до Авдіївки досвідчених волонтерів Олега Ковальчука і Петра Бабія, учасника АТО, настоятель цієї святині, декан Горохівського деканату УПЦ КП отець Андрій Сидор, нагороджений нещодавно Президентом України Петром Порошенком медаллю 25 років Незалежності України, рідні, друзі, знайомі.

Активну участь у формуванні гуманітарного вантажу взяли територіальні громади сіл Стрільче, Ощів, Маковичі, Підбереззя, керівник ПОСП «України» Григорій Шеремета, Іванна й Володимир Вавринович і Або Саджая з Терешківців. Вареники в спеціальних упаковках принесли підприємець із Горохова Володимир Турчин і Олена Ковтун-Климчук – від референтурного підрозділу ВО «Тризуб» імені Степана Бандери «Жіноча Січ».

Уже традиційним стало передавати дарунки для воїнів через волонтерів. Зворушливим був момент, коли солодощі, дитячі малюнки принесли від Романа Шостака і Максима Сайкевича, Дениса Кізлика і Андрія Пузиревського, учнів третього й одинадцятого класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» Горохова – від учителів, школярів і батьків.
-На кошти, зібрані під час відзначення 25-річчя Незалежності України на стадіоні «Колос» у Горохові, придбали сучасні військові біноклі, засоби водовідштовхування та інші потрібні в армії речі.

Оригінальний і дуже корисний сюрприз для наших розвідників підготував для наших снайперів нововолинський волонтер Петро Супронюк, «кікімори» - харківські дівчата. Рівненська волонтерська організація допомогала теплими шапками для воїнів, подруги горохівчанки Інни Голдованської по ГО «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» - тілогрійками та теплим взуттям. Пальне волонтери одержали від підприємця Оксани Щерблюк. Із Петром Бабієм і Олегом Ковальчуком поїхала з Луцька активістка ГО «Волинь SOS» Тетяна Волошко, чоловік якої служить у розвідбаті, - розповів нам Віталій Гладун.
У благополучну дорогу, на щасливе повернення додому волонтерів благословив отець Андрій Сидор. Він передав мужнім захисникам України молитовники.

У жовтні знову передбачається поїздка горохівських волонтерів на Донбас. Пункт збору продуктів харчування, теплого одягу й взуття знаходиться в магазині «Міраж», що в Горохові біля автостанції.

Олег ДІДИК

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus