USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Госпіталізовано 70 хворих: які вакцини проти COVID-19 є на Волині

21 Квітня 2023 14:27
У Волинській області наявні такі вакцини проти коронавірусу, як Pfizer, CoronaVac і Janssen. Дефіциту препаратів у регіоні немає.

Як нагадав під час пресконференції 21 квітня медичний директор Центру первинної медичної допомоги Медичного об’єднання Луцької громади Віктор Пахарчук, у кожній амбулаторії загальної практики сімейної медицини закладу наявний пункт вакцинації, також нараховується чотири центри масової вакцинації та вісім центрів вакцинації проти коронавірусу в лабораторіях.

«Усі можуть пройти вакцинацію. На сьогодні щеплення здійснюють препаратами Pfizer, CoronaVac і Janssen. За потреби люди можуть записатися на вакцинацію у зручний для себе час», – зазначив Віктор Пахарчук.
Читати ще: Щодня реєструють до 500 випадків: понад 2500 волинян із COVID-19 померли з початку пандемії

Лікар-дитячий інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій звернув увагу, що нині можна чітко простежити сезонність коронавірусу.

«Ми попереджали про підйом захворюваності восени, наприкінці зими – на початку весни. Восени 2023 року також буде підйом захворюваності на COVID-19, – сказав лікар-інфекціоніст. – За минулий тиждень в Україні було госпіталізовано 3500 людей із коронавірусом. Понад 85% смертей – люди віком понад 60 років. На жаль, рівень вакцинації старших людей у країні – 35-40%».

Керівник управління охорони здоров’я Волинської Юрій Легкодух додав: у кожному закладі охорони здоров’я виділено ліжка для хворих на коронавірус. В області таких нараховується 520. На сьогодні на Волині госпіталізовано 70 хворих із коронавірусом, зокрема 13 дітей. Найбільше пацієнтів (22 особи) – у Волинській обласній інфекційній лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus