USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Готові захищати Україну: в СБУ закликали не піддаватися паніці та зберігати спокій

14 Лютого 2022 09:52
У Службі безпеки України заявили, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі, а громадян просять зберігати спокій та не піддаватися паніці, пише УНН.

«Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни», – йдеться в повідомленні.

«Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це», – сказано у заяві СБУ.

Так, у СБУ зазначили, що мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

«СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не лише фіксує, а активно їм протидіє. Це відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні», – додали у СБУ.

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Головна вимога голови Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

РФ виставила низку вимог щодо так званих гарантій безпеки до США та НАТО. Зокрема це стосується скорочення американських військ та озброєнь у Європі, а також відмови від подальшого розширення Північноатлантичного альянсу на схід за рахунок прийому до НАТО України та Грузії.

Серія переговорів, що відбулася у Женеві, Брюсселі та Відні у січні, закінчилася, за словами Москви, «безуспішно», що збільшує ризик ескалації конфлікту навколо України. Проте Москва чекала і на письмові відповіді, які США та НАТО передали РФ 26 січня. Після цього Володимир Путін заявив, що Росія не побачила у відповіді Заходу щодо гарантій безпеки обліку трьох ключових вимог, включаючи нерозширення НАТО.

Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення. Росія заперечує плани вторгнення.

Занепокоєння посилилися, коли у п’ятницю Сполучені Штати заявили, що російське вторгнення в Україну може статися «у будь-який час».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Лютого 2022 10:17
Гордон, всегда державшая нос по ветру, и на этот раз не растерялась. Сообщают, что накануне он эвакуировал своих детей на частном лiтаке олигарха Рината Ахметова. Хотя накануне рвал на себе вышиванку и обещал рвать кадыке москалям. "Опровержение" Гордона выглядит еще более ущербным. Он показывает себя и жену, но почему-то забыл показать детей. Ну раз он такой забывчивый, украинские СМИ разнюхали список пассажиров лiтака Рината Ахметова: - Бацман Інна - невідомо; - Гордон Юлія - невідомо; - Пус Микола - невідомо; - Гордон Ростислав - син Дмитра Гордона; - Гордон Елізабет - дочка Дмитра Гордона; - Степаненко Валентина - невідомо; - Авджи Людмила - невідомо; - Василенко Тамара - невідомо; - Василенко Ірина - невідомо; - Гордон Ліана - дочка Дмитра Гордона; - Гордон Санта - дочка Дмитра Гордона; - Гордон Аліса - дочка Дмитра Гордона.
Олесь до Анонім Показати IP 14 Лютого 2022 12:34
Скільки ж у того гордона гординят? Працьовитий .....
Олесь Показати IP 14 Лютого 2022 10:18
Дотягли до крайнього а тепер кажуть непереживайте бо ми сами в штани починаемо класти . Бестолоч . Всі знаемо але мовчки дивемося як сбушники займаються тільки бандитизмом, віджиманням бізнеса та переділом фін потоків , рейдерством ....а тепер коли в зад підсмагло починають сами хтозна шо писати , готові вони ....ніякої довіри до готовності одні слова.
Дід Показати IP 14 Лютого 2022 11:55
Верніть олігархів в Україну а тим що вже покинули назавжди заборонити повернення а статки передати на армію без суду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus