USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Готуємо без світла: 8 смачних рецептів від Євгена Клопотенка

23 Жовтня 2022 19:40
Внаслідок агресивних воєнних дій росії на території України чимало українських домівок періодично залишаються без електроенергії. Протягом останнього тижня планове вимкнення світла торкнулося кожного з нас. Та це не привід засмучуватися й депресувати.

Відомий і талановитий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився смачними рецептами страв, які можна приготувати за відсутності електроенергії, пише 1+1.

І нехай у кожному домі будуть щастя та смачна вечеря. Нумо готувати разом!

Закуска з сиром фета

Інгредієнти: 200 г сиру фета, 2 ст. ложки оливкової олії, сік ½ лимона, перець до смаку.

Приготування

Підготуйте всі інгредієнти. Візьміть глибоку миску, викладіть у неї 200 г сиру фета. Вичавіть сік ½ лимона та додайте до сиру. Розімніть виделкою сир з лимонним соком і додайте мелений перець.
Салат коул слоу

Інгредієнти: 1 велика морквина, 400 г білокачанної капусти, 50 г сметани не менш як 20%, 6 г солодкої гірчиці, 6-10 г тертого або консервованого хрону, сіль та перець до смаку.

Приготування

Підготуйте овочі для салату. Моркву помийте та почистіть. Наріжте тонкою соломкою за допомогою ножа або спеціальної економки з зубчиками.

Капусту помийте та наріжте тонкою соломкою, використовуючи ніж. Бажано, щоб вона вийшла довгою. Складіть овочі в глибоку миску.

Готуйте соус. Корінь хрону натріть на дрібній тертці. Якщо у вас є консервований, використовуйте його. Перекладіть в невеличку мисочку, додайте сметану та гірчицю. Посоліть та поперчіть до смаку.

Перемішайте й заправте салат. Коул Слоу бажано залишити на годину чи навіть дві, аби соус пом’якшив смак капусти.
Клаб-сандвіч з шинкою та соленими огірками

Інгредієнти: 200 г шинки, 100 г червоної цибулі, 50 г листя салату, 6 шматків хліба для тостів, 2 солоні огірки, 60 г крем-сиру, 1 ч. ложка гострої гірчиці.

Приготування

Підготуйте всі інгредієнти. Візьміть шинку та поріжте її тонкими шматочками. В посуді змішайте крем-сир з гірчицею.

Промийте під струменем холодної води листя салату та просушіть його на рушнику або струсіть воду за допомогою спеціальної сушарки для зелені. Листя має бути сухим.

Огіірки й цибулю наріжте тонкими кружечками.

Шматочок тостового хліба змастіть тонким шаром крем-сиру з гірчицею, викладіть листя салату, шматочки шинки, цибулю, кружечки огірка і накрийте другим шматком хліба. Змастіть його зверху крем-сиром і знову викладіть салат, цибулю, солоний огірок і шинку.

Накрийте клаб-сандвіч третім шматком хліба, змащеним крем-сиром, і щільно притисніть. Розріжте сандвіч на дві частини. Аналогічно зберіть другий сандвіч.
Сальса з авокадо

Інгредієнти: 1 середній стиглий авокадо, 5 томатів чері, 5-10 г перцю чилі, ½ середньої червоної цибулини, 10 гілочок кінзи, 1 лайм (сік), 1 ст. ложка оливкової олії, сіль до смаку.

Приготування

Авокадо розріжте на дві половини, вийміть кісточку та очистіть від шкірки. Поріжте дрібними кубиками. Перекладіть у глибоку миску та одразу додайте сік лайма. Це потрібно для насиченого смаку та щоб авокадо не окислювалося й не чорніло.

Візьміть чері, помийте та поріжте кубиками приблизно такого ж розміру, як і авокадо.

Обберіть пів цибулини. Перець чилі та гілочки кінзи дрібно посічіть. Усе перекладіть у миску з авокадо.

Додайте сіль до смаку та оливкову олію. Перемішайте й подавайте до столу.
Сирна закуска

Інгредієнти: 400 г сиру, 1-2 ст. ложки сметани, 50 г маку, 50 г кокосової стружки, 20 г паприки (меленої), 5 г кореня імбиру, цедра половини апельсина, 20 г родзинок.

Приготування

Сир розімніть виделкою в мисці. Якщо він дуже сухий, додайте зовсім трохи сметани і перемішайте. Скачайте з сирної маси кульки діаметром 3-4 сантиметри і викладіть їх на тарілку або кухонну дошку.

Імбир очистіть і дуже дрібно поріжте, зніміть цедру апельсина ножем і дрібно порубайте. Мак, паприку, кокосову стружку розкладіть по невеликих мисках.

Одну частину сирних кульок умочіть в макові, іншу в кокосовій стружці, третю в паприці, четверту – в суміші імбиру і апельсинової цедри. Викладіть на тарілку й посипте родзинками.
Бутерброд з маринованим оселедцем та цибулею

Використовуйте слабосолоний оселедець шматочками, філе або цілу рибу, яку радимо розібрати на філе.

Ідеальний компаньйон оселедця – цибуля. Але за бажанням ви ще можете додати шматочок маринованого огірка корнішона чи каперси, а майонез замінити крем-сиром.

Булочки для бутерброда беріть найсвіжіші, тоді вони будуть приємно хрумтіти.
Закуска з лаваша, тунця та водоростей норі

Інгредієнти: 2 лаваші, 2 листи водоростей норі, 200 г крем-сиру, 2 огірки, 1 банка тунця

(80 г).

Приготування

Огірки поріжте поздовжніми смужками. За бажанням можете зняти шкірку.

Лаваші розгорніть та поріжте шматочками за розміром норі.

Скропіть норі невеликою кількістю води, щоб вони стали еластичними та добре загорталися. Розкладіть на лаваш. Змастіть листи норі тонким шаром крем-сиру. На дві порції використовуйте 200 г.

На крем-сир розкладіть смужки порізаного огірка.

Відкрийте банку консервованого тунця, розімніть його виделкою та тонким шаром розподіліть на лаваші.

Загорніть лаваш у вигляді рола та підсмажте на решітці

грилю по хвилині з кожного боку. Можна використати електрогриль чи пательню гриль. Подавайте закуску до столу ще теплою.
Бутерброд з оселедцем та арахісовою пастою

Інгредієнти: 1 французький багет, 4-5 ст. ложок арахісової пасти (без цукру), 1 оселедець ( малосолена тушка), 2-3 гілочки кропу, 3 ст. ложки соняшникової олії.

Приготування

Для початку розберіть оселедець. Бажано купувати не готові нарізані шматки, а цілу мариновану рибу – вона набагато смачніша. Акуратно зніміть з оселедця шкіру. Відокремте від риби голову і хвіст, розріжте вздовж спинки. Виріжте філе, зріжте зайвий жир з черевця. Дістаньте з філе кісточки за допомогою ножа або спеціального пінцета. Наріжте невеликими шматочками.

Один багет наріжте на шматочки завтовшки близько 1 см під кутом, щоб бутерброди вийшли не надто маленькими.

Розігрійте пательню з олією і підсмажте шматочки до золотистої скоринки.

Коли грінки охолонуть, намажте кожну невеликою кількістю арахісової пасти.

Викладіть шматочки оселедця на грінки з пастою, прикрасьте гілочками кропу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 23 Жовтня 2022 22:54
А не прифіг він, за такі гроші їсти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus