USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Протягом тижня понад 400 об'єктів української інфраструктури зазнали ворожих атак

19 Жовтня 2022 14:00
З 10 до 18 жовтня 408 об'єктів української інфраструктури зазнали ворожих атак і руйнувань.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій з посиланням на главу відомства Олексія Чернишова, передає УНІАН.

За його словами, із вражених об’єктів понад 45 – це об'єкти енергетичної інфраструктури. Крім того, є дані про пошкодження понад 180 житлових будинків.

Читати ще: Росія знову вдарила по об’єкрах критичної інфраструктури України, є загиблий та поранені. Оновлено

«Намагаючись підірвати енергетичну безпеку України напередодні опалювального сезону, ворог використовує ракетний терор і забирає життя українців. Але методи залякування не діють на нас, навпаки, такі терористичні дії агресора ще більше мобілізують і загартовують. Кожен регіон має план оперативного антикризового реагування, тому завдяки командній роботі центральної та місцевої влади, комунальних служб, ремонтні роботи на пошкоджених об'єктах критичної інфраструктури тривають нон-стоп, до повного відновлення», – зазначив міністр.

Читати ще: Через невдачі на полі бою Росія атакує цивільну інфраструктуру України, – розвідка Британії

Чернишов закликав українців проявити таку ж єдність, як і минулого тижня: максимально економити споживання електроенергії в пікові години споживання, оскільки від цього безпосередньо залежить, як швидко енергетики та комунальники повернуть стабільну електроенергію в постраждалі населені пункти.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко закликав українців готуватися до можливих відключень електро-, водо- та теплопостачання у зв’язку з ударами Росії по критичній інфраструктурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus