USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Готуємося до «вітань» із 24 серпня»: Повітряні сили не виключають масований ракетний удар

16 Серпня 2022 15:29
Повітряні сили України не виключають збройних провокацій ворога до Дня Незалежності 24 серпня, в тому числі з Білорусі. Водночас наголошують, що перебувають у бойовій готовності 24/7 від початку повномасштабної війни з РФ.

Про це 16 серпня повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, пише Українська прада.

"Збройні сили України постійно спостерігають переміщення військ і перевезення боєкомплектів: як ракет "Іскандер", так і інших. Це відбувається не сьогодні, не вчора, а завжди. Якщо прилітає Іл-76 на один із аеродромів Білорусі, зрозуміло, що він перевозить там озброєння.

Є певні дані розвідки, і у відкритих джерелах є інформація, що противник нарощує свої сили на білоруській території. Це і політична складова: тобто погрожувати Заходу на кордонах цієї держави, а також погрожувати Україні.

Ця загроза була завжди, оскільки територію РБ Росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії, завдавала ударів звідти…

Тому треба, безумовно, готуватися. Скоро велике національне свято – День Незалежності. Противник завжди використовує такі дати для "вітань", і ми мусимо бути готові до цього", – прокоментував він.

За словами Юрія Ігната, буде вжито посилених заходів.

"Кожен день – це небезпека. Сили наші не безмежні. Будемо використовувати все, що є в боєготовності", – додав він.

Також представник Повітряних сил закликав населення України до пильності, головне – не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

За даними Повітряних сил ЗСУ, упродовж останніх кількох днів спостерігається зменшення активності авіації ворога, водночас близько 430 літаків і понад 360 вертольотів зосереджені на аеродромах поблизу кордонів України в РФ, Білорусі і на території окупованого Криму.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" зазначила, що на території аеродрому "Зябрівка" у Гомельскій області Білорусі накопичилася велика кількість зенітно-ракетних комплексів із близько 15-60 ракетами, що може свідчити про підготовку до масованого удару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Манергейм Показати IP 16 Серпня 2022 16:31
Пропоную ПС а іменно відділу ППО гідно підготуватись до відбитя повітряної (ракетної) агресії.Ви всі при грошах при квартирах при пільгах при льотних пайках всі на солідних авто як службових так і приватних, мабуть штрафбатів це єдине шо не вистачає для повного щастя, Бо по трохи ваша стурбованість та занепокоєння починає набридати починаючи з 2014 року
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2022 17:38
Якщо хочеш, можна й тебе влаштувати на ці гроші, квартири, пайки і солідні авто. Це робиться просто: одна повістка - і ти вже в лавах цих щасливчиків гідно відбиваєш агресію. Як тобі ідея?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus