USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі «Іскандери» переміщують до кордону з Волинню. Людей просять бути уважними

26 Травня 2022 19:13
Російські окупанти переміщують пускові установки крилатих ракет «Іскандер» в район міста Лунинець у Брестській області Білорусі.

Про це під час брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, передає УНІАН.

Він зазначив, що у Волинському та Поліському операційних районах ознак формування наступальних угруповань противника не було виявлено.

«Водночас ворог здійснює переміщення пускових установок оперативно-тактичних крилатих ракет «Іскандер» до району міста Лунинець в Брестській області. Імовірне їх залучення до ураження військових об'єктів та інфраструктури в західному регіоні нашої країни», – наголосив Громов.

Командування 100-ї окремої бригади ТрО Волині нагадує про роботу комунікаційного центру, першочерговим завданням якого є збір оперативної інформації від населення щодо потенційних загроз та надзвичайних подій в зоні її відповідальності. Особливо це стосується прикордонних з Республікою Білорусь районів Волинської області. Інформація має стосуватися підозрілих дій та явищ, що можуть становити потенційну військову загрозу.

«Зв'язатися з центром можна за телефонами: 0682597218, 0505017807. Також зазначаємо про можливість контакту не лише у телефонному режимі, ми приймаємо дзвінки та повідомлення у Viber за цими ж номерами», – зауважують у 100-й окремій бригаді ТрО Волині.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на запитання щодо військових навчань, які проходитимуть в Білорусі до кінця травня, та можливої небезпеки для України у зв'язку з цим, зауважила, що Росія вже й так використовує територію Білорусі для ведення агресивних дій проти України.

«Ми з вами бачили, як Росія використовує привід навчань для того, щоб здійснювати насправді ескалацію і вторгнення на територію іншої держави. І безумовно, навчання – це один зі способів підтримувати боєздатність військ, але формально демонструвати це як навчання. Тому загроза і використання території Білорусі, і завдання ударів з цієї території залишається. Так само, як і залишається загроза використання Придністровського регіону Молдови», – наголосила Маляр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 27 Травня 2022 18:21
Будь-ласка, надалі пишіть з уточненням, бо не правильно казати, ОТРК "Іскандер" - це пускові установки тільки для крилатих ракет. "Іскандер М та Э" - для балістичних. "Іскандер-К" - для крилатих. Крилата і балістична ракета - це дві різних ракети❗❗❗
Українець Показати IP 28 Травня 2022 07:53
Тре партизанам викрасти ті установки, рашисти самі просяться, підїжджаючи близько до нашого кордону
Діма Показати IP 30 Травня 2022 20:06
Шнапс КРИСАНИ ЦІ РАКЕТИ ТИ ВМІЄШ ЦЕ РОБИТИ!!!!! ЩУР ГАЛІМИЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus