USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ГПУ відкрила справу щодо «незаконної» квартири Лещенка

30 Листопада 2016 18:10
Генпрокуратура розслідує справу про «незаконне збагачення» народного депутата Сергія Лещенка. Суд надав доступ слідству до рахунків нардепа та його матері, - пише Главком.

Про це стало відомо з двох ухвал Печерського суду Києва від 15 листопада, які розміщено у Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідно до судових документів, кримінальне провадження розпочате Генеральною прокуратурою України 27 жовтня 2016 року за фактом незаконного збагачення (ч. 3 ст. 368-2 КК України). Саме так слідчі ГПУ сприймають факт купівлі парламентарем квартири у Києві вартістю 7,5 мільйона гривень.

Як уточнюється в розслідуванні, 31 серпня між Сергієм Лещенком та директором ТОВ «Компанія з управління активами «Промислові інвестиції» було укладено договір купівлі-продажу квартири, яка, відповідно до договору, коштувала покупцю 7,55 мільйона гривень.

Суд задовольнив клопотання слідчих, які наполягали: матеріали розслідування містять достатні підстави вважати, що відомості про рух коштів за всіма відкритими Лещенком рахунками може бути використано як докази у справі.

Представникам Генпрокуратури було надано доступ до банківських документів на ім`я народного депутата Лещенка та його матері в Укрсоцбанку. А також надано доступ до банківських карток зі зразками підписів, заяв, копій паспортів, заяв на зняття коштів, депозитних та кредитних справ, документів про рух грошових коштів.

Сам Сергій Лещенко раніше пояснював, що квартиру було придбано за частину його заощаджень як співзасновника «Української правди», позику від засновника УП Олени Притули та гроші його близької людини – Анастасії Топольської.

Нагадаємо, що у вересні Національне антикорупційне бюро України не знайшло ознак кримінального правопорушення у придбанні квартири Сергієм Лещенком.

«Питання може викликати законність отриманих для придбання житла коштів Сергія Лещенка», – зазначало НАБУ та водночас уточнювало: перевірка інформації про доходи Лещенка з 1998 року показала, що народний депутат міг накопичити достатньо коштів для придбання житла.

Директор НАБУ Артем Ситник тоді розкрив деякі деталі: «Джерелами походження коштів у сумі 7 млн 550 тис. грн були: 3 млн 770 тис. грн – позика від Олени Притули, $77 тис., що еквівалентно 1 мільйону 998 тис. – знято з депозитів на ім'я матері Лещенка Тетяни Яківни, 150 тис. – від цивільної дружини Топольської і решта – 1 млн 780 тис. грн є особистими заощадженнями Лещенка», – уточнив керівник правоохоронного органу.

Підстави для розслідування незаконного збагачення депутата – відсутні, вирішили детективи два місяці тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 23:02
так от хто в країні головний коюпціонер !!!!!!!!! АТУ ЙОГО !!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus