USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ГПУ відреагувала на заяву Онищенка про надання йому політичного притулку

13 Квітня 2017 21:50
Заступник генпрокурора Євген Єнін прокоментував заяву нардепа Олександра Онищенка про те, що одна з країн надала йому статус політичного біженця.

Коментар він дав в ефірі програми "Руденко.ONLINE.UA".

"Наразі ми не отримали жодного офіційного підтвердження факту надання Олександру Онищенку політичного притулку в будь-якій європейській країні чи в будь-якій країні, яка є членом ООНівської конвенції", - сказав Єнін.

На його думку, Онищенко буде намагатися розжалобити представників компетентних органів тієї чи іншої країни, щоб йому надали статус політичного біженця чи відмовили в екстрадиції, з огляду на нібито важкий стан здоров'я.

Єнін також додав, що у ГПУ немає інформації про те, що Онищенко отримав підданство Великобританії, куди втік, і в Генпрокуратурі його розглядають, як громадянина України, а наявність у нього паспорта будь-якої країни не є для прокурорів важливим.

Нагадаємо, Онищенко заявив, що одна з країн Європи надала йому статус політичного біженця.

"Моя справа в Європі визнанана політичною. Міністерство закордонних справ однієї з європейських держав надало мені документ зі статусом політібеженца. Це означає, що я і всі члени моєї сім'ї знаходяться під захистом ЄС", - повідомив Онищенко.

Онищенка звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації. Він підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Окрім того, Онищенко публікує записи, які, ймовірно, підтверджують його та інших політиків участь в договірних схемах і містять компромат на президента Петра Порошенка.

Днями у Чорногорії затримали українську громадянку Ірину Мусієнко. Її підозрюють в участі в так званій "газовій схемі" Олександра Онищенка. А 31 березня в Іспанії затримали матір Онищенка Інесу Кадирову, яка також проходить у цій "газовій справі" та якій уже підготували документи для екстрадиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus