USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Гра, що розвиває координацію та уважність: у Луцьку діє петанк клуб для пенсіонерів

23 Березня 2024 17:58
Другий рік у Луцьку для пенсіонерів діє петанк клуб. Це гра, в якій учасники кидають металеві кулі на твердому ґрунті. Зараз клуб відвідує орієнтовно 15 лучан.

Після зимової перерви учасники петанк клубу відновили тренування просто неба для участі у майбутніх турнірах, розповіла Суспільному членкиня правління громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Катерина Мельник.

«Плануємо тренуватися двічі або тричі на тиждень по півтори-дві години. Все буде залежати від погодних умов. Гра петанк виникла на півдні Франції в 1907 році. Вона розвиває координацію та уважність», – каже жінка.
Лучанці Наталії Кощевій – 70. Жінка разом із відвідувачами Університету третього віку тренується грати у петанк – кидає металеві кулі на твердому ґрунті. Каже: вперше про цю гру дізналася під час змагань у Польщі.
«Це гра на свіжому повітрі. Ти в клубі, маєш знайомства. А ще є такі фізичні можливості, які треба розвивати в нашому віці. Це – цілеспрямованість», – каже Наталія Кощева.
Читати ще: «Мусимо рухатися»: у Луцьку запрацював клуб скандинавської ходьби для людей поважного віку

Кожен гравець використовує кілька кульок з однаковим візерунком, розповідає учасниця клубу Ольга Оропай. За правилами гри, учасник турніру стає в коло, з якого не можна виходити, та кидає металеві кулі.
«Кожен учасник по черзі бере свої кульки та кидає якомога ближче до тої маленької кулі. Гра йде до 13 балів», – пояснює жінка правила гри.

Для точнішого кидка, додає учасник клубу Леонід Костюк, треба правильно тримати кисть.
За словами Катерина Мельник, петанк клуб відвідують пенсіонери в категорії 60+. Загалом у ГО «Центр освіти «Університет третього віку» наразі понад 130 учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
не член клубу Показати IP 23 Березня 2024 18:15
Моя бабуся казали: "Що мале, що старе, то однаково". Очевидно, йшлось про інтелект. Чи його відсутність. Всихання.
покоління без майбут до не член клубу Показати IP 23 Березня 2024 20:58
Доживеш до їх віку. Оціниш. Якщо ... Непенсіонери бігають по кущах закладки шукають, бо інтелекту не було, та й і хімія підсушила його залишки. Відношення молоодших до людей похилого віку як до непотребу, і це ще й культивується в суспільстві ....
Анонім до покоління без майбут Показати IP 23 Березня 2024 21:49
А до чого ти дожив і де твоє майбутнє?
Анонім до покоління без майбут Показати IP 26 Березня 2024 09:10
"Непенсіонери" майже усі або працюють, за рахунок чого у вашої братії є пенсія, або воюють, за рахунок чого вас не викинуть як сміття
Анонім Показати IP 23 Березня 2024 19:19
В Луцьку в торговому центрі Караван вже майже тиждень ночує молодий хлопець на вигляд можливо хворий, може його шукають батьки чи родичі.Прошу допомогти йому будь ласка.Дякую за увагу.
хз Показати IP 24 Березня 2024 11:46
краще ніж сидіти на лавочці і спорити яка сусідка більше проститутка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus