USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Мусимо рухатися»: у Луцьку запрацював клуб скандинавської ходьби для людей поважного віку

6 Листопада 2023 23:08
В обласному центрі Волині розпочав роботу клуб скандинавської ходьби. Заняття відвідують майже 20 учасників від 50 років.

Як розповіла Суспільному співзасновниця громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Катерина Мельник, групи працюватимуть у різних локаціях Луцька і за його межами.

«Плануємо проводити паралельно якісь екскурсії, можливо, виїзди в ліс. Також збираємося брати участь у змаганнях, але для цього нам треба спочатку добре опанувати техніку», – зазначила Катерина Мельник.

Шістдесятип’ятирічна Вікторія Нікуліна до «Університету третього віку» приєдналася три роки тому. Каже: клуб скандинавської ходьби їй подобається.
«Ми вже мусимо рухатися, ти вже вдома не можеш сидіти, маєш десь вийти на повітря, подихати, поспілкуватися. Ми на стадіоні університету були, вчилися, я там начиталася в інтернеті ще всього і намагаюся правильно ходити», – каже жінка.

Читати ще: Бути активним студентом можна і на пенсії: у Луцьку пройшов «День здоров’я» для тих, кому за п’ятдесят. Фоторепортаж

Зі слів тренерки з біатлону та лижних гонок Оксани Ковальчук, скандинавська ходьба існує понад 90 років, цей вид спорту популярний у багатьох країнах світу. Найголовніше у скандинавській ходьбі – вловити правильну техніку.
«Це такий вид спорту, який є профілактикою різних захворювань. Корисно впливає на загальну нервову систему, тобто знімає стрес, людина відволікається від побутових речей, іде на свіже повітря, дихає, вдосконалює фізичний розвиток», – зазначила тренерка.
У «Центрі освіти «Університет третього віку» понад 90 учасників від 50 років, розповіла Катерина Мельник. З її слів, найстаршому члену у грудні буде 87. Каже: громадська організація існує сім років, для її членів створили 10 напрямків роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 7 Листопада 2023 11:04
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus