USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Грантові проекти на Волині – під загрозою зриву

3 Листопада 2015 17:00
До кінця грудня цього року роботи по двох проектах на Волині мають бути завершені. Але для цього потрібно прийняти сесійне рішення про виділення коштів на співфінансування. Однак каденція депутатів облради, яка ось-ось має скласти повноваження, вже не збереться. Про те, коли новий склад облради збереться і вирішить всі організаційні та бюджетні питання – невідомо.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 3 листопада.

Нагадаємо, на Волині реалізується декілька грантових проектів за кошти Євросоюзу на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Один із них – водолікувальний комплекс в селі Грем’яче. А другий – будівництво каналізації в Шацьку. Однак до кінця року з обласного бюджету мають бути виділені гроші на сплату частки співфінансування. Якщо цього не відбудеться – кошти від партнерів з ЄС не надійдуть і проекти будуть закриті незавершеними.

Зокрема, на водолікувальний комплекс в частині будівництва критого басейну потрібно 900 тисяч гривень з обласного бюджету. А на каналізацію в Шацьку – 1,377 мільйона гривень.

Так, проект будівництва водолікувального комплексу мав завершитися 22 листопада, але термін продовжили до 22 грудня. До цього часу мають бути не лише проведені всі платежі, а й підписані акти виконаних робіт і акти прийому. Якщо гроші не виплатять і не будуть підписані акти, то кошти від Євросоюзу теж не надійдуть.

Подібна ситуація і в Шацьку: якщо 1,377 мільйона гривень не будуть проведені як платежі до кінця бюджетного року, то з ЄС не надійде і 8 мільйонів гривень на каналізацію. Найголовніша проблема у вирішенні цього питання: на виділення коштів необхідно прийняти сесійне рішення. От тільки, коли сесія розпочне роботу і чи погодиться нова каденція підтримувати рішення комісії попередньої каденції депутатів – невідомо.

Нагадаємо, цьогоріч декілька сесій тривали по 4-5 пленарних засідань. Відтак, термінові рішення не приймалися через те, що депутати облради не збиралися і йшли на тривалі перерви, часто сесія не збиралася, бо не було кворуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Листопада 2015 17:30
бідний бідний сорос! бідний бідний майдан... бідний бідний всеосяжний фонд "відродження". Ми і його з України витравимо, будем першою державою, яка просрала революцію...
Анонім до Анонім Показати IP 3 Листопада 2015 19:20
Извини, называй вещи своими именами - не революцию, а государственный переворот. Ибо чем отличается (в лучшую сторону) нынешняя власть от предыдущей, и как она выполняет один из основных лозунгов майдана (под которым она же сама стояла): "Олігархів - геть від влади!"?
Анонім до Анонім Показати IP 3 Листопада 2015 21:43
Маю на увазі, що пан Сорос дуже багато вклав у ту "революцію"... Але наші "грантоїди" того не виправдали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus