USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Громада Ківерців співфінансувала встановлення вікон і дверей у ДНЗ

21 Грудня 2016 17:11
Із піднесеним настроєм зустріли зиму вихованці групи «Сонечко» Ківерцівського ДНЗ №3. Тепер малюкам комфортно гратися та відпочивати, а також спостерігати за зимовою природою. Ініціативні батьки подбали, щоб у спальні, ігровій кімнаті, роздягальні та туалеті замінили вікна, а також поставили нові вхідні двері.

За словами вихователя групи Наталії Семенюк, раніше вони не дозволяли дітлахам підходити близько до вікон. З усіх щілин віяло холодом, а шибки зі старих дерев’яних рам могли будь-якої миті випасти.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Наш садочок здали в експлуатацію 1981 року, – розповідає завідувачка ДНЗ «Лісова казка» Валентина Мельник. – Можете собі уявити, в якому стані перебувають дотепер вікна й двері у приміщенні. До того ж, в історії садочка був період, коли через малу кількість діток не всі групи функціонували. Поступово тут робили косметичні ремонти. Багато коштів із міського бюджету витратили на нову покрівлю. Тому поміняти вікна для батьків було занадто дорого. Добре, що вони дізналися про програму «Сприяння розвитку ЗОШ та ДНЗ» від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Першопрохідцем стала група «Ромашка», якій пощастило поміняти вікна. Згодом на участь у проекті зважилася група «Сонечко». Сьогодні бачимо конкретний результат – п’ять нових вікон. Хочу відзначити як вихователь із 30-річним досвідом, що проект на умовах співфінансування привчає дітей змалку берегти і шанувати надбане».
Наталія Мельничук, голова батьківського комітету групи «Сонечко», уточнює: рішення про заміну вікон батьки ухвалили ще на початку літа. Підрахували витрати і зрозуміли, що для них така сума – непідйомна. Порадилися й вирішили брати участь у проекті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Усі батьки долучилися до співфінансування.
«В ігровій кімнаті – три великі вікна. На зиму рами доводилося заклеювати, а великі щілини конопатити ватою. Ми навіть не могли нормально помити шиби зсередини, бо їх треба було розкручувати. А це було практично неможливо зробити. Коли нам поставили нові енергозберігальні вікна, відразу відчули, що стало тепліше. Тепер дітки безпечно підходять до них, щоб подивитися, як падає лапатий сніг», – задоволено відзначає вихователька Наталія Семенюк.


«Торік Фонд організовував проект у цьому ДНЗ. На умовах співфінансування поставили сім вікон. Цьогоріч знову звернулися батьки, які взяли участь у проекті «Ініціативні громади». Цей проект цікавий тим, що до нього долучилися не лише батьки, а й міська рада. Таким чином, відбулося співфінансування з трьох джерел, а діти з громадою матимуть комфортні умови багато років», – зазначив керівник східної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Мельничук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus