USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громада – проти, атовці – за: в Княгининку скандал через багатоповерхову забудову

3 Березня 2017 22:27
Питання щодо зведення в селі Зміїнець Луцького району багатоповерхівки викликало хвилю обурення серед мешканців цього населеного пункту. Люди проти того, аби під їхніми вікнами будували 7-поверхову «висотку». І це попри те, що забудовник обіцяє частину квартир віддати учасникам АТО.

Про це стало відомо під час сесійного засідання Княгининівської сільської ради.

Зокрема, на сесію винесли питання щодо затвердження плану детального планування житлового масиву в селі Зміїнець на вулиці Шкільній, 2. Земельна ділянка, на якій знаходиться забудова, була виділена ще в 2015 році за каденції сільського голови Ігоря Ярмольського в користування прокуратурі Волинської області. Тоді ж, за словами нинішньої голови Княгининівської ОТГ Олени Твердохліб, планувалося будівництво 9-поверхового будинку. Щоправда, після звернення обурених місцевих мешканців, забудовники проект переглянули та запланували звести ціле містечко із семиповерховими будинками.

«В лютому цього року підрядник «Пересувна механізована колона 19» подало заяву про план детального планування. Питання розглянула земельна комісія і його винесли на громадські обговорення. Мешканці села Зміїнець запропонували змінити план детального планування, оскільки в документі були 7-поверхові будинки. Проектанти запланували так, що на площі в 1 гектар 30 соток буде жити близько 2 тисяч людей, – розповідає Олена Твердохліб. – Ми не можемо уявити, як інфраструктура села Зміїнець витримає стільки жителів. Куди підуть вчитися діти? Найближча 13-та школа – у Луцьку і вона потребує добудови, а місцевий сільський садочок не вміщає всіх бажаючих. Уже 102 дитини відвідують дитсадочки в місті».

Люди, які прийшли на сесійне засідання, переконують: згідно букви закону, в сільській місцевості не можна зводити будинок вище 4 поверхів. Наразі, попри те, що погодження від громади забудовники не отримали, вони вже встигли змурувати 4 з половиною поверхи будівлі.

Директор «ПМК 19» Ірина Гордійчук пояснює людям: ніде в Законі не прописано чіткої поверховості для будинків в сільській місцевості. Крім того, за створені незручності, забудовник обіцяє інвестувати в село, зокрема відновити зруйновані дороги на двох прилеглих вулицях. А ще в багатоповерхівці планують безкоштовно надати 10 квартир бійцям АТО.

«Нас будуть перевіряти державна архітектурна будівельна інспекція, державний санітарна інспекція, державний пожежний нагляд і багато інших інстанцій. Тому ніяких порушень забудовник допустити не може», - переконують представники «ПМК 19».

Представник бійців АТО Георгій Остров каже: не варто перешкоджати забудовнику, адже в багатоповерхівці крім безпосередніх мешканців житимуть і учасники антитерористичної операції.

«Забудовник пообіцяв 10 квартир 2-х кімнатних учасникам АТО. Жоден забудовник не надає стільки квартир», – переконує Георгій.

Попри гарячі спори, питання зняли з порядку денного сесії та перенесли на інше засідання. Обіцяють: перед сесією зберуть відкрите засідання земельної комісії та шукатимуть спільного рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Читач Показати IP 3 Березня 2017 22:56
Громада - проти. Де була ця громада коли треба було Україну боронити від російських фашистів? Невдоволені...
To take до Читач Показати IP 4 Березня 2017 09:11
Там де і ти були!!!!такі патріоти що аж продались за 10квартир((((
юзько пилсудськый до To take Показати IP 4 Березня 2017 11:28
а чому ви пишете, що вони продалися, хіба ті хлопці не заслужили тих квартир, в чому їхня продажність? Я дивлюсь на фото будинків тих "селюків" і розумію, що там живуть далеко не трактористи і доярки. Думаю,що не в кількість поверхів впирається питання, тут дещо інше..... Доречі, ви не є власником одного з тих "бідненьких курничків"?
Опа до To take Показати IP 1 Січня 2023 21:07
Вже не продалися?)))))))) продавець)))
Анонім Показати IP 3 Березня 2017 23:04
сдд - сожрите друг друга
не без греха до Анонім Показати IP 4 Березня 2017 12:00
зараз піст, не можна їсти один одного))
Анонім Показати IP 4 Березня 2017 07:43
На будівельному паспорті 4 поверхи. Хто вводить в оману - автори статті чи будівельники?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus