USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Громадам Волині уряд суттєво перекроїв соцеконом

5 Грудня 2019 08:29
Уряд утричі зменшив субвенцію на соцекономрозвиток. Тобто громадам розподілили 790 мільйонів гривень із запланованих 2,5 мільярда.

Як йдеться на сайті АМУ, 4 грудня на засіданні уряду внесли зміни до розпорядження Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року № 500-р, якими змінили розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшили на 1,7 млрд гривень її загальний обсяг. Тобто, громадам розподілили 790 мільйонів із запланованих 2,5 млрд гривень.

Окрім того, виключили значну кількість об’єктів соціально значення та бюджетів органів місцевого самоврядування.

Так, змінами до додатку 2 розпорядження № 500-р виключили 50% бюджетів ОМС, із яких більшість – ОТГ. Окрім того, для більшості органів місцевого самоврядування значно зменшили обсяги субвенції, в окремих випадках до 2-3 тисяч гривень.

Якщо говорити про громади Волині, то Любомльська ОТГ, а саме місто Любомль, мала б отримати майже 12 мільйонів 816 тисяч гривень, а перепаде лише близько 4 мільйонів 29 тисяч. Бюджет Горохівського району, для Берестечка, чекав понад мільйон 364 тисячі, але не матиме ані гривні, так само районний бюджет Рожищенського району замість обіцяних більше 10 мільйонів 326 тисяч для Рожища отримає нуль. Натомість бюджет Камінь-Каширського району, який чекав на понад 11 мільйонів 18 тисяч для райцентру, зможе розраховувати лише на трохи більше мільйона 325 тисяч.

«Внесення таких змін наприкінці бюджетного року АМУ вважає неприпустим! Адже, очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проєкти – будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.

Асоціація міст України висловлює занепокоєння щодо такого рішення уряду і наполягає на розблокуванні решти 1,7 млрд грн коштів субвенції», - наголошують в АМУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
245 Показати IP 5 Грудня 2019 09:22
Зробили їх разом?
скептик Показати IP 5 Грудня 2019 12:42
навіщо той соцеконом. головне на роялі зіграти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus