USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громадські слухання: погодили кандидата на очільника Поліського лісгоспу

12 Серпня 2015 18:47
Нинішній виконувач обов’язків директора Олександр Косянчук, який є кандидатом на посаду директора ДП «Поліське лісове господарство», каже, що у своїй роботі планує акцентувати увагу на трьох основних напрямках: лісництві, лісозаготівлі та переробці. Також зауважує, що підприємство, яке він тимчасово очолює, є достатньо прибутковим, а середня зарплата по лісгоспу становить 5600 гривень, в той час як при попередньому керівництві була 3400.

Про це йшлося під час публічних громадських кадрових слухань щодо кандидатів на заміщення вакантної посади директора ДП «Поліське лісове господарство» у селищі Маневичі сьогодні, 12 серпня.

Єдиний претендент на посаду Олександр Косянчук розповів, що народився у селищі Маневичі в сім’ї батька-військовослужбовця та матері медичного працівника. Розпочав свою трудову діяльність на посаді заготовувача шпилькової лапки у Маневицькому лісництві, після чого здобував вищу освіту в Українському державному лісотехнічному університеті міста Львова. Працював майже на всіх посадах у лісогосподарствах: від єгеря до директора Цуманського лісгоспу, нині обіймає посаду виконуючого обов’язків директора ДП «Поліське лісове господарство», яке хоче очолити.
Як аргумент він наводить фінансові результати діяльності підприємства. Зокрема, якщо порівнювати перше півріччя лісгоспу 2015 року з аналогічним періодом у 2014 році, обсяг реалізації продукції збільшився у 2,5 рази, чисельність працівників – з 45 до 71 людини, а чистий прибуток – більш як удвічі. Середня заробітна плата по лісгоспу складає 5600 гривень, у той час як минулого року становила 3400. Зі слів Касянчука, нещодавно виділили кошти на профспілку для того, аби 12 дітей мали змогу відпочити у дитячих таборах, чого не було раніше.
У Олександр Косянчука цікавились, яка нині радіологічна ситуація у його господарстві. Мовляв, частина лісів Маневицького району відносяться до так званої «третьої зони». А тому заражені ягоди та гриби а також вбиті тварини можуть становити небезпеку для споживачів. У відповідь чоловік зауважив, що лісгосп не заготовляє ягодів та грибів, проте видають документи на збір з прив’язкою до конкретної локації. Біля зон з особливо високим рівнем забруднення встановлюють спеціальні знаки, проте на території ДП «Поліське лісове господарство» таких зон немає. А що стосується деревини, то на неї видають сертифікати, які неможливо отримати без висновків радіологічної експертизи.

Виконавчого директора регіонального відділення Волинської спілки промисловців і підприємців Юрія Анцуха стурбували фінансові показники установи. Мовляв, кредитна заборгованість, яка становила мільйон 719 тисяч гривень, збільшилась до 4 мільйонів. У відповідь Олександр Косянчук зауважив, що ці кошти позичали для облаштування нової будівлі управління, і додав, що розплатитись з кредитами їм по силах. Адже купивши 3 нових трактори, навантажувач з маніпулятором та чимало іншої техніки, підприємство заробило більше мільйона гривень чистого прибутку.
На запитання про те, чи є на території лісгоспу ділянки, де незаконно видобувають бурштин, Косянчук відповів ствердно, але додав, що не великі: «Вони не масові. Маємо понад 15 звернень у міліцію, кримінальну справу, вилучену мотопомпу. Сама лісова охорона без участі працівників міліції вилучила. Але сил їх не вистачає».

Депутата Ігоря Дильова зацікавив факт частої зміни посад у «Цуманському лісгоспі». Проте Косянчук розповів, що це пов’язано з особливостями контрактної системи, відповідно до якої з директором підписували контракт на рік. І лише коли директор мав 3 річних контракти, можна було «оформлятися» на довший період. Проте, Косянчук вирішив не подавати заяву на новий контракт, і його перевели на посаду головного інженера.

До слова, кандидат на посаду директора ДП «Поліське лісове господарство» має рекомендацію від Маневицької райради, яка базувалась на зверненні трудового колективу. У своїй роботі Косянчук планує акцентувати увагу на трьох основних напрямках.

«Першим ділом – лісівництво. Адже без культур, доглядів та пожежної охорони діла не буде. Має бути збір якісного насіння та його висадження чи реалізація. Друге – лісозаготівля. Доведення до завершення реалізації програми по електронному обліку деревини. ДП «Поліське лісове господарство» перейшло на повний електронний облік, проте для більш ефективної роботи не вистачає додаткової техніки – принтерів та КПК. Третє – переробка. Наш лісгосп – вільховий та м’яколистяний, твердих порід в нас немає. Для нас новий закон (який забороняє експорт певних видів деревини, - ред.) буде діяти з січня 2017 року. Тому у нас є півтора року для того, аби забезпечити себе станками та обладнанням для обробки. Ведемо перемовини з партнерами, з якими ми працюємо по круглому лісу, які вже роблять свої програми на майбутню співпрацю», - пояснює Косянчук.

До слова, 9 з 10 членів громадської ради підтримали кандидатуру Косянчука, лише один з них утримався від голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
працівник Показати IP 12 Серпня 2015 19:54
хто ви є громадські криси, ви скільки від косянчука отримали? його рівень майстер лісу
я Показати IP 12 Серпня 2015 21:52
А лісничий був у звірові слабенький за те директор крепкий
Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 21:57
Не гоніть, це один з небагатьох кому не соромно потиснути руку.
234 до Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 23:33
Це Косянчук сам написав ))))))) стопудово
145 до Анонім Показати IP 13 Серпня 2015 09:25
та на нього бр**ко дивитись,не те,що руку тиснути.і як людина він г..но.
колеги Показати IP 12 Серпня 2015 22:00
Ви так звані активісти!! схаменіться!!!! йього рівень дійсно майстер лісу і не більше ! За якого очільника ви городили !! Він три тижні із запою не виходив , навіть тоді коли була перевірка із Києва. До чого доходять маразми громадських активістів !!!.Ганьба !!!. Візьміть очільником лісгоспу гініколога , вам же однаково.....
Андрій Показати IP 12 Серпня 2015 22:33
Да, такого щоб прокормити, багато лісу треба...
123 Показати IP 12 Серпня 2015 23:56
А хто скаже. Для чого було розвалити маневичіліс. Залишити без роботи більше ста працівників. Щоб на. Його місці створити такий самий лісгосп. Але з директором мордоворотом. А працівники. Які попрацювали в попередньому лісгосп дякуючи колісника викинути на вулицю
Семен Показати IP 13 Серпня 2015 00:32
Його батько ніколи не був військовим-это раз! Про його "плідну роботу" на Ківерцівщині знають багато окрім тих ,у громадській раді-это два! З нього директор,тобто адміністратор і господарник -на рівні "буфетчицы танкового училища "-это три!
Сьома Показати IP 13 Серпня 2015 01:35
Благодаря Коліснику і Племінниці Турянській тупіци яка дубова як пеньок у лісі то так і керує в управлінні лісового господарства ,на посаді гол.бух.як пеньок не оптесений.
знаток Показати IP 13 Серпня 2015 09:18
Турянська згадала про Колісника коли в поп,,,ку комаха вкусила а так вона даже йому добрий ранок не говорить. Гамн...........а дуже багато
323 Показати IP 13 Серпня 2015 23:32
брехло.яке ще треба пошукати, прийшовши на посаду не відомо звідки і як,першим ділом всіма способами прибрав попереднього директора (який дійсно мав авторитет і повагу в колективі, та районі(але мав конфлікт з кирдою)) ,головного л-чого .головного інженера , далі міняе всіх лісничих і декілька майстрів лісу ітд. Наїх місце ставить своїх родичів кумів і тд, Ось і вся картина:перевірка з киева жах , незаконних рубок тьма, а на ділянках що робиться. Спитайте краще .що за фура їздить по районі.і в підприємців району спитайте .що за людина, почуєте хоть одне хороше слово(а ви його навряд чи почуете)могрич.
345 Показати IP 14 Серпня 2015 18:13
Читала плакала . Громадська рада . з Вас всіх хоч один знає реальну картину в Поліському ???? Один з найкращих лісгоспів в 2013році(при Родіонові ,і це за 2роки після створення) , з приходом даного ......ла, посідае стабільно останні місця по всіх показниках . Коротко - збільшив штат?-нарешті офіційно працевлаштовані бригади (так в всіх лісгоспах), Зарплата - курс євро, Кредитна заборгованість -ЧОТИРИ МІЛЬЙОНА !!!!! Ще раз -ЧОТИРИ МІЛЬЙОНА !!!!! (це тільки за рік) . Видно в конторі Поліського скрізь дубовий паркет , а трактори - Катерпілери . Буштин - якби він вилучив сам мотопомпу про це мінімум показали би по ictv (він це вміє), Робота - скрізь виганяли або переводили за крадіжки лісу , Люди схаменіться і хоч один приЇдьте , хоч побачите де знаходиться поліський лісгосп , а розказувати ........... вміє, практика є .
анонім Показати IP 14 Серпня 2015 18:17
Та нормальний він чоловік!
076 до анонім Показати IP 15 Серпня 2015 11:55
Злякано прошепотів гол.інженер Навроцький , і тихенько дістав камеру .
Бувалий Показати IP 14 Серпня 2015 22:58
Ну в запої був три дні а не тижні,щодо брехні- то нинішні лісники всі брехуни,але хат та джипів як Кватирко не набудував,значить не великий злодій,хіба все пропив?
Fox Показати IP 15 Серпня 2015 14:39
х..ло а не очiльник лiсгоспу, його вже давно треба було прибрати iз своiми дружками на..й, хороших людей позвiльняв...
Я Показати IP 15 Серпня 2015 18:32
Напевно всю цю гидоту пишуть ті,,хороші,, люди,яких позвільняли
жук Показати IP 15 Серпня 2015 23:01
звільнена (хороша) ***ота ще довго буде дзявкати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus