USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вбиральню у центрі Луцька повернуть місту

28 Грудня 2016 15:41
Не продовжувати термін оренди приміщення громадської вбиральні на Театральному майдані підприємцеві, який з 2009 року не може відновити роботу вбиральні, вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук повідомив, що нещодавно під час обговорення туристичної привабливості міста зазначав, що відсутність повноцінної громадської вбиральні в центрі міста є неприпустимою. З 2009 року, відколи приміщення вбиральні отримав в оренду підприємець Р. Патлашинський, не було зроблено практично нічого. Під час огляду приміщення депутати переконалися, що воно занедбане і перебуває в незадовільному стані. Відповідно до договору оренди, приміщення надавали для обслуговування громадської вбиральні, а якщо вона не буде облаштована, договір оренди повинен розриватися.

Депутат пропонував заборонити відділу управління майном комунальної власності продовжувати договір оренди нежитлового приміщення, попередивши орендаря. Приміщення загальною площею 64,6 метра квадратного пропонують передати з балансу ЖКП №1 на баланс ЖКП №3 для організації функціонування громадського туалета. Управління капітального будівництва зобов’яжуть розрахувати вартість ремонтних робіт нежитлового приміщення для організації функціонування вбиральні, а департамент фінансів та бюджету – передбачити кошти на виконання ремонтних робіт.

Своєю чергою, представник підприємця-орендаря Антон Самчук запевнював, що підприємцеві не давали здійснити реконструкцію вбиральні. Так, містобудівні умови на реконструкцію вбиральні під облаштування виставкової зали та кафетерію він отримав лише у листопаді 2015 року. Після цього він розробив проект будівлі, а косметичний ремонт вбиральні називає недоцільним, адже каналізаційні труби зношені та потребують заміни – реконструкція вбиральні вартуватиме 2 мільйони гривень. Таким чином, на його думку, місто не зможе за кошти бюджету відновити робот вбиральні.

Депутат Павло Данильчук назвав такі аргументи неадекватними, адже основною вимогою був ремонт вбиральні, який підприємець досі не здійснив, тому що одразу був налаштований на будівництво торговельного центру. З його слів, орендар вже мав достатньо часу, щоб відновити вбиральню, а після цього обговорювати можливість її реконструкції під офісний центр.

Ігор Поліщук наголосив, що ремонт вбиральні не залежить від отримання містобудівних умов на реконструкцію під кафе і виставковий центр. Він порадив представникові орендаря уважно вивчити договір, де зазначається, що приміщення призначене для вбиральні, а не виставкового центру.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення про повернення приміщення вбиральні, а розрахувати вартість ремонтних робіт нежитлового приміщення для організації функціонування вбиральні зобов’язали департамент житлово-комунального господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вася Показати IP 28 Грудня 2016 15:57
Молодці. Не зас..ли.
W17 Показати IP 28 Грудня 2016 16:09
Це перемога !
Дмитро Показати IP 28 Грудня 2016 16:22
Патлашинський - м*дак, брехун. Його треба закрити в цій вбиральні хоч би на одну ніч. П*здун! Чотири роки обманював місто. Гнати в шию!
Анонім Показати IP 28 Грудня 2016 16:24
В нас нічого не робиться просто так,значить є людина яка нею зацікавилася дадуть зара в оренду на 49 років,він там п'ять етапів комерції вліпить і все,місце бомба
нхя не смішно Показати IP 28 Грудня 2016 16:38
Зробіть виставку г і \на - усі всі будуть задоволені.
лучанин Показати IP 28 Грудня 2016 16:38
цей Патлашинський - зять В. Чорнухи і такий "забудовник кращий наш" не може 7 років зробити ремонт нужника в центрі міста, а тільки будує свої шпаківні далі???
інвестору Показати IP 28 Грудня 2016 17:17
Так само і землю забрати на Ковельській і не з*сирати Старе місто СКОТИНЯКАМ. Так так це про тебе ск*тино.
ВОВК Показати IP 28 Грудня 2016 18:03
то тепер навалити можна на дурняк. Не обманув гарант- жиєм по новому.
Сергей Показати IP 28 Грудня 2016 18:52
А зачим дивилася міська рада всі ці роки. Дай оренду на пів року,бачиш,що нічого не робиться,дай забери.Ще нехай дадуть оренду на років 40

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus