USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Громади Волині можуть взяти участь в конкурсі зі створення спільних комунальних підприємств

15 Серпня 2023 23:00
У «U-LEAD з Європою» оголосили про старт нової ініціативи, яка покликана допомогти територіальним громадам налагодити між собою співпрацю, створюючи спільні комунальні підприємства. Громади Волині можуть взяти участь в конкурсі та отримати відповідну експертну підтримку.

Мережа з обміну досвідом (Програма підтримки) «Створення спільних комунальних підприємств» – це можливість пройти повний шлях створення спільного комунального підприємства, починаючи від обговорення ініціативи, розробки спільних установчих документів, а також моделювання фінансових планів спільних КП з метою забезпечення їхньої ефективної діяльності та прибутковості.

Програма допоможе знайти відповіді на наступні запитання і не тільки:

Яка правова основа створення спільного комунального підприємства?

Як розробити Статут для спільного комунального підприємства та як визначити орган управління цим підприємством?

Як розробити дієвий фінансовий план для діяльності комунального підприємства?

Які взаємовідносини існують між спільним комунальним підприємством, засновниками та органом управління?

У межах Програми підтримки учасники навчаться створювати спільне комунальне підприємство для розвитку своїх громад. Вони ознайомляться із законодавчими особливостями цього процесу та сформують навички розробки установчих документів для створення спільних комунальних підприємств.

На всіх етапах створення спільного комунального підприємства учасники ініціативи отримають консультаційну допомогу від експертів U-LEAD та матимуть можливість налагодити співпрацю з колегами з інших областей України.

Для участі у Мережі з обміну досвідом (Програмі підтримки) «Створення спільних комунальних підприємств» будуть відібрані до 10 команд громад-партнерів, які мають намір створити спільне комунальне підприємство у сфері розвитку громад. Кожна громада-партнер делегує до команди 1 учасника.

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку та до 18:00 год 18 серпня 2023 року надіслати її на електронну адресу: [email protected], в темі повідомлення вказавши «Спільні КП_Розвиток_Назва громади_Область».

Заходи Мережі з обміну досвідом «Створення спільних комунальних підприємств» розпочинаються 1 вересня 2023 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus