USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Гроші з «Ощадбанку» вивели за кордон. Подробиці справи на $20 млн

24 Жовтня 2018 09:13
Десять осіб, яких підозрюють у заволодінні 20 мільйонами доларів державного "Ощадбанку", затримали 23 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Серед затриманих - три топ-менеджери банку (два чинні і один колишній). Одна з них працює заступницею голови правління "Ощадбанку", а на момент скоєння злочину була директором департаменту корпоративного бізнесу цього банку. Друга підозрювана - начальниця відділу управління проектного фінансування (раніше була заступницею цього відділу). Третій підозрюваний - колишній начальник управління проектного фінансування "Ощадбанку", який звільнився у 2015 році.

Решта підозрюваних — колишні бенефіціари групи компаній "Креатив", екс-службові та посадові особи підприємств, що входять до складу цього холдингу, та оцінювач.

За даними слідства, у 2013 –2015 роках посадові особи компаній, що входили до холдингу "Креатив", вступили у змову з посадовцями "Ощадбанку". Вони підробили документи для отримання у банку кредиту на суму 20 млн доларів начебто на купівлю насіння соняшника.

Після отримання коштів тодішні власники "Креативу" вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. Після того цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю.

За даними НАБУ, ухвалюючи рішення щодо кредиту, топ-менеджери "Ощадбанку" спирались на неперевірені, а подекуди і підроблені документи, частина з яких створювалась за їхньої ж участі. Через корупційну схему з "Ощадбанку" вивели 20 млн доларів, що на момент скоєння злочину становило 160 млн грн.

Це призвело до списання майнових прав та, як наслідок, до збитків "Ощадбанку" на суму 133 млн грн через здійснення витрат на формування резерву за цим кредитом.

Наразі детективи НАБУ здійснюють невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 24 Жовтня 2018 09:54
нагадайте, яка у вас зарплата в ощаді, менеджери і касири ?
хехъ Показати IP 24 Жовтня 2018 10:43
що там в Києві, біля Адміністрації?
Анатоль_ Показати IP 24 Жовтня 2018 10:53
Не треба заздрити тим жулiкам, брати моi
Всезнайко Показати IP 24 Жовтня 2018 13:00
А керівник Ощадбанку, довбаний херой майдану Пишний тут ні при чому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus