USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Гройсман піде у відставку, якщо не проведе пенсійну реформу до 1 жовтня

13 Травня 2017 08:32
Голова українського уряду Володимир Гройсман заявив, що готовий піти у відставку, якщо не проведе пенсійну реформу до 1 жовтня.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, з 1 жовтня більше п'яти мільйонів українських пенсіонерів отримають "достатньо істотну" підвищену пенсій. При цьому реформа не передбачатиме підвищення пенсій, натомість буде скасовано оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.

"Якщо я це не зроблю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку, але я знаю, що я це зроблю, я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією і президентом, узгодимо ці рішення, будуть підписані президентом, і ми їх втілимо", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, уряд України планує представити проект пенсійної реформи у Верховній Раді до 16 травня.

31 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в разі ухвалення Радою проекту пенсійної реформи до 15 липня, уряд зможе підвищити пенсії вже від 1 жовтня. На думку урядовців, пенсійна реформа має включати три критерії: справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду та підвищення пенсій.

Нагадаємо, народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич з трибуни Верховної Ради заявила, що майбутня пенсійна реформа повинна насамперед захисти інтереси українців, які отримують жалюгідну пенсію, хоч і пропрацювали на розвиток держави десятки років. Йдеться про людей, які вийшли на заслужений відпочинок до 2011-2012 рр.

«Наша держава принизила цих людей, довівши їх до зубожіння й фактично до межі існування», – заявила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Петро Показати IP 13 Травня 2017 09:11
Базарному Вінницького вундеркінду потрібно провести всього лиш передбачено Законом індексацію призначених виплат, а не кидати " підвищення" у 20 грн мінімальної пенсії з піарною диареєю по всім засобам інформації. Потрібно виконувати всього лиш давно затверджений Закон!( остання індексацію зарплат і пенсій була ще при Азірові, папєрєдніку і керівнику попрошенка.)
Анонім Показати IP 13 Травня 2017 09:55
Вже відчули Ваше підвищення з 1 травня - додали 81 грв. Абсолютно правильно написав Петро - виконайте закон і проіндексуйте пенсії і не треба займатись популізмом. Зробите на гривню, а заберете на 1000. Через лише одне зниження соціальних норм люди втратять на газі 150-200 грв., а на опаленні від 500 і вище А ще скажіть за підвищення тарифів з 1 жовтня, ото взагалі зрадіємо. А це, впевнений, буде.
Марко Валерійович Показати IP 13 Травня 2017 10:09
З 1 травня збільшення мабуть було тільки в кого мінімальна а іншим пенсіонерам ні на 1 грн не підвищили пенсію. З 1 жовтня теж одним добавлять а іншим нуль як завжди або зрівняють з мінімалкою і все. При Януковичі одержав 2500 грн тоді це бул гроші а зараз скоро буде як мінімальна і не підвищує Гройсман ні на копійку. Ганьба з його реформами, краще б пішов у відстравку. Бо після збільшення пенсій знову на все ціни полізуть вгору. У відставку Гройсмана скільки вже будемо мучитись з такою владою, все вони між собою ділять, самі на рооти працевлаштовуються без освіти а від інших які хочуть працювати і заробляти вимагають стаж освіту і т.д. Так що ця влада не може забезпечити гідне життя громадянам. У відставку УРЯД
Анонім Показати IP 13 Травня 2017 12:11
відміна грабіжницьких 15 % оподаткування пенсій - це пенсійна реформа ?!!!!!!!!!!!! щоб ти вс"ався зі своїми рехформами, пту-шник тупор"лий
Кіндрат Панасович Показати IP 13 Травня 2017 12:15
забадали виродки зі своїми відставками!!! Напи#дило грошей і у відставку! А не в тюрму краще!?
spectator Показати IP 13 Травня 2017 14:28
Нащо такий заголовок? "Готовий піти" не значить шо піде. Хоч один чиновник виконав таку обіцянку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus