USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін схвалив законопроект про реформу пенсійної системи

17 Травня 2017 14:20
Кабінет міністрів України схвалив законопроект про реформу пенсійної системи.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні у середу, 17 травня, передає УНІАН.

"Наше головне завдання – створити таку пенсійну систему, щоб люди отримували гідну пенсію. Це можна зробити з певними кроками. Пенсія не повинна бути милостинею, це повинна бути гідна плата за те, що людина гідно працювала", – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Гройсман також наголосив, що проект закону передбачає можливість компенсації відсутності страхового стажу.

Пенсійна реформа передбачає скасування з 1 січня 2018 року призначення пенсій на особливих умовах, в тому числі за вислугою років для всіх держслужбовців, окрім військових і окремих списків людей важких і шкідливих професій.

"Ми скасовуємо право на призначення пенсій за вислугою років для людей, які на сьогодні потерпали від того, що у них була мінімальна заробітна плата. Їм краще було залишити роботу у продуктивному віці і піти на пенсію, різниці ніякої не було. Ми збільшили заробітну плату вчителям, лікарям. Надалі ми будемо робити ще більше підвищення", - сказав він.

Прем'єр також закликав Петра Порошенка швидше скликати Раду реформ для схвалення проекту закону про реформу пенсійної системи.

"Після розгляду цього питання урядом зараз я хотів би, щоб ми направили цей законопроект до Ради реформ, щоб ми спільно з коаліцією, президентом ще раз його розглянули – і, відповідно, після того направили в парламент для остаточного ухвалення", – додав він.

Нагадаємо, уряд України в рамках пенсійної реформи планує з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 млн українців, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Урядовий варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пропонує інші інструменти для побудови справедливої та бездефіцитної пенсійної системи.

Варто зазначити, що пенсійна реформа для України має велике значення, оскільки, це одна з головних вимог від Міжнародного валютного фонду.

У МВФ вважають, що українська економіка знову почала зростати, а уряд України проводить виважену макроекономічну політику. Але в Україні потрібно впроваджувати реформи для поліпшення бізнес-середовища та залучення інвестицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Травня 2017 15:31
Між цими пустими словами про так зване "підвищення" та реальністю - велика прірва. З 1 травня теж напідвищували, що раді пенсіонери грошей не мають куди діти. Наговорили на гору, а підвищили на ямку. Навіть не хочеться думати про ціни на початок 2018 року, якщо вони планують підняти пенсії у три рази. А взагалі - не вірте ! Як МВФ скаже так і буде. .
Люди Показати IP 17 Травня 2017 16:17
Цю владу вже не можемо терпіти!!! Люди у прірві виживають а інші крадуть і брешуть і не цікавляться думкою громадян України. Навіть доступ до Однокласників їм мішає ! Ганьба цій владі яка людей кинула

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus