USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гройсман розповів, як заохотити українців не їздити на заробітки

15 Квітня 2018 23:01
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, для того, щоб українці перестали їздити на заробітки слід реформувати професійно-технічну освіту. Зокрема, – переорієнтувати її на ті професії, які є реально затребуваними.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"З одного боку, потрібно створювати робочі місця за рахунок інвестицій і нормальні умови життя в Україні. З іншого, – забезпечувати підготовку кваліфікованих кадрів, щоб люди могли собі знайти хорошу роботу. Підприємствам потрібні професійні співробітники, і вони готові платити їм гідну зарплату", – зазначив прем'єр.

Саме тому, зі слів Гройсмана, в Україні вводять реформу професійно-технічної освіти. Зокрема, в уряді пропонують вводити регіональне замовлення кадрів та переорієнтовувати освіту на ті професії, які є реально затребувані. Також у Кабміні змінюють матеріальну і методичну базу, щоб за цими професіями учні могли отримати якісну освіту.

Окрім цього, глава уряду зазначив, що у 2016-2017 роках створено 50 сучасних навчально-практичних центрів. Як зазначив Гройсман, на 2018 рік заплановано ще 50. Для їх створення Кабмін у попередні роки виділяв по 50 мільйонів гривень, а цього року – 100 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Люди Показати IP 16 Квітня 2018 09:09
Многослівний і все. Подивіться на державну службу зайнтості яку фінансуємо ми, кому йфона потрібна кого там влаштували на роботу по спеціальності? А нікого, а все з вищою освітою переходь та прибиральницю і трактористи. То чому прем"єр тут нічого не робить? Коли вже будуть реальні зміни і реформи?. І ще пане премєр подивіться і вивчіть хто навчає наших дітей в ПТУ, люди -пенсіонери,які не кваліфікуються, так як належить, половина з них комп"ютером не володіє, то про яку освіту ви говорите? Починайте з кваліфікованих викладачів!
скептик Показати IP 16 Квітня 2018 23:30
ПАН ПРЕМЄР НЕ ТЯМИТЬ в елементарних законах ринку, зокрема ринку праці. дефіцит наприклад програмістів викликає підвищені зарплатні пропозиції. варто було б вивчити статистику і зробити висновок, що більш-менш пристойних пропозицій із зарплатою хоча б 1000 євро на ринку праці України НЕМАЄ !!!!! це рідкісні винятки. то для кого пан премєр збирається готувати спеціалістів ? для Європи ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus