USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Грузія відмовилася від одноразових поліетиленових пакетів

12 Вересня 2018 19:34
У Грузії з 1 жовтня з метою зниження забруднення довкілля заборонять виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів товщиною менше 15 мікрон.

Про це на прес-конференції у середу повідомив міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Леван Давіташвілі, повідомляє «Новости-Грузия».

Крім того, в рамках нової політики охорони навколишнього середовища уряд Грузії з квітня 2019 року заборонить виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів будь-якої товщини. Буде дозволено виробляти, імпортувати і реалізувати тільки біодеградуючі пакети.

Головна мета цих змін - зниження забруднення навколишнього середовища і заохочення екологічно чистих ініціатив.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе зазначив, що нововведення поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових поліетиленових пакетів.

«Навколишнє середовище найбільше забруднюється саме продуктами з пластика, особливо це стосується широко поширених т.зв. пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть в Грузії. Відповідно в рамках нашої зеленої економіки і політики з охорони навколишнього середовища наш уряд прийняв регуляції, які вступлять в силу з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових пакетів», - сказав Бахтадзе.

Як повідомлялося, у липні цього року ще в двох штатах Австралії заборонили використовувати одноразові пластикові пакети. Нова заборона запроваджена в Квінсленді та Західній Австралії - таким чином, уже майже всі території країни-континенту відмовилися від «одноразового пластику», за винятком Нового Південного Уельсу.

За даними програми з охорони довкілля ООН, у Світовому океані щорічно з'являється більше 8 мільйонів тонн нових пластикових відходів. В ООН виступають за повну заборону одноразового пластику до 2022 року - там кажуть, що більше 60 країн вже вжили відповідних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus