USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучани – проти використання поліетиленових пакетів

3 Лютого 2016 09:15
Заборонити використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів у Луцьку просять міську раду. Замість небезпечного поліетилену пропонують використовувати паперові пакети та торбинки з тканини.

Про це йдеться у петиції «Заборонити використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів у місті Луцьку та Волинській області», яку зареєстрував Леонід Тивонюк на сайті Єдиної системи місцевих петицій 3 лютого.

«Всі ми добре знаємо, що період розкладу політелену становить більше, ніж 200і років, а під час згорання він виділяє небезпечні токсичні речовини. В багатьох розвинених країнах прийняті закони, які абороняють використовувати поліетиленові пакети. Замість небезпечного поліетилену можна використовувати паперові або тканинні торбини, які є безпечні для людини і нашої матінки Землі!», - йдеться у петиції.

Оберігаймо себе і оберігаймо навколишнє середовище, нам і нашим нащадкам ще тут жити, - додає автор.

Підписати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, в Україні вже розглядали пропозиції відмови від поліетиленових пакетів у магазинах. Так, українська поліетиленова реальність - це 5 мільйонів торбинок на рік, що викидають у смітник. Аби від цього відмовитися, треба запропонувати підприємствам щось на заміну целофану, наприклад, біологічні чи паперові пакети. Світ теж бореться з поліетиленом і пропонує його раціональну утилізацією - тобто розділенням сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Думка Показати IP 3 Лютого 2016 09:37
Треба, щоб у лопушок загортали
Лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 10:19
Я не вважаю правильним заборону використання поліетиленових пакетів. Треба просто налагодити їх утилізацію.
Колишній до Лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 10:43
У 2012 щось схоже було http://vidomosti-ua.com/newspaper/41534
читач Показати IP 3 Лютого 2016 10:38
Тивонюк ти такий розумний...за паперові пакети на відміну від "маєчок" прийдеться покупцеві платити......влітку біля сапалаївки сморід пройти не можна...там щось порадь зробити
Думка - 2 Показати IP 3 Лютого 2016 11:34
Все йде до заборони поліетиленових пакетів і без стратегічної державної політики щодо утилізації справа забуксує. Скажіть, то будемо чекати коли хтось зверху розродиться?
Яна до Думка - 2 Показати IP 3 Лютого 2016 11:38
Так Колишній у коменті ж пише. Була вже така "стратегія". І що вийшло?
Чухрая до Яна Показати IP 3 Лютого 2016 12:16
Стратегія проста, бачити далі свого живота. Для прикладу в Франції з 1 січня 2016 року заборонили використання поліетиленових пакетів, нововведення забеспечить розвиток переробної промисловості і створить додаткові робочі місця. Так в Європі держава за державою відмовляється від продукції що наносить шкоду навколишньому середовищу. Чухайтесь і собі задавайте питання - І що вийшло?
Джулія Показати IP 3 Лютого 2016 12:43
Я за пакети, що швидко розкладаються. В паперові багато не покладеш, та й дерев у нас і так меншає.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 14:28
Який пакет з паперу треба мати, щоб купити, наприклад, м ясо, 100гр. цукерок чи з 10 кг картоплі?
Сашик до Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 20:46
М ясо навіть досі в певних магазинах європи загортають у бумагу, картоплю у торби з тканини які наші бабусі з дідусями і по нині мають. Утилізація поліетилену - спалювання, що є теж шкідливим в наш час.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus