USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Грузинське вино потрапило до Книги рекордів Гіннесса

3 Грудня 2017 22:03
Грузинське вино потрапило в книгу «Гіннес. Світові рекорди», як найстаріше вино у світі.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Раніше вважалося, що виноробство пішло з Ірану, оскільки останні знахідки датуються 5400 – 5000 роками до нашої ери. Втім грузинські вчені разом з іноземними колегами знайшли в Грузії посуд, який доводить, що виноградарство тут має 8-ми тисячолітню історію.

Докази того, що Грузія – батьківщина вина, знайшли під час розкопок в античних городищах Гадачрілі Гора і Шулаверіс Гора, у 50 кілометрах від Тбілісі.

Там виявили стародавній глиняний посуд, хімічний аналіз фрагментів якого показав вміст у ньому залишкових сполук вина. Ці городища розквітали у період раннього неоліту.

Відкриття зробив професор Патрік Макговерн, який працює молекулярним археологом в Музеї археології та антропології Університету Пенсільванії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus